3 fordele ved at bruge spejle i din indretning

Spejle kan bruges til meget mere end bare at tjekke dagens outfit, lægge makeup og sætte håret. De kan nemlig gøre en verden til forskel i din bolig, og flere og flere er også begyndt at indtænke spejle som en del af indretningen. Er du i tvivl om hvorvidt du skal hænge et spejl eller en anden vægdekoration op, så giver vi dig her tre fordele ved at vælge spejle, som du kan tage op til overvejelse inden dit valg. 

1 Få lyset spredt ud i rummet

Dagslys har en stor indvirkning på, hvordan din bolig fremstår og det er samtidigt med til at påvirke dit humør positivt. Har du et rum med dårligt lysindfald, kan du bruge spejle til at få lyset reflekteret bedre i rummet. Det gælder også i de mørke måneder, hvor dagslys i det hele taget er begrænset. Effekten kan benyttes i alt fra små til store rum. 

2 Et lille rum kan syne større

Har du et lille rum, kan du faktisk få det til at synes større ved at bruge spejle. Det kan eksempelvis være på badeværelset, i den smalle entre og på børneværelset. I praksis handler det om, at man snyder øjet til at tro at rummet fortsætter ind i spejlet. Visuelt kan det have en enormt stor betydning i et lille rum. 

3 Dekorativt element der aldrig går af mode

Spejle har den store fordel, at de aldrig rigtig går af mode. Modsat plakater og anden vægkunst, skal du derfor ikke bekymre dig om, hvorvidt det også følger trenden næste år. 

Spejle kommer i et utal af varianter, former og størrelser. Der er derfor gode chancer for, at du finder et der matcher din personlige stil. Når du skal hænge et spejl op, særligt hvis det er stort og tungt, er det vigtigt at vælge nogle gode og robuste spejlbeslag, så du er sikker på det bliver hvor det skal. 

Firkantede spejle kan med fordel bruges som en del af billedvæggen, mens de runde spejle er gode som en kontrast i rum med mange skarpe linjer.