Guide: sådan klargør du dit hjem til foråret

Der er forår i luften. Dagene bliver stille og roligt længere og lysere. Temperaturerne stiger, og inden længe kan vi danskere se frem til mildere vejr. De lavere temperaturer, og de lysere dage, betyder, at det er tid til, at man skal gøre sit hjem forårsklart. Spørgsmålet er bare: hvordan gør man sit hjem klar til foråret? Dette får du svar på herunder, hvor vi har samlet en guide til, hvordan du klargør dit hjem til foråret. Det er bare med at komme i gang så snart, man kan!

Foretag en grundig forårsrengøring

Det første du skal gøre, når du vil klargøre dit hjem til foråret, er at foretage en grundig forårsrengøring. Når foråret kommer, og dagene bliver lysere og solirige, vil du hurtigt kunne se alt det snavs og snask, der har været gemt væk i vinterperioden. Pludselig vil du garanteret kunne se de beskidte vinduer, det fedtede køkkenbord og de plettede gardiner. En grundig omgang forårsrengøring er en god måde at byde foråret velkommen. Dit hjem vil garanteret takke dig for den grundige rengøring efter vinterens kolde måneder!

Luk forårets blomster & planter ind

Når du har givet dit hjem en god og grundig forårsrengøring, er det tid til at ordne de små detaljer rundt om i hjemmet. Vil du skabe en ægte forårsstemning i dit hjem, kan du gøre det på flere forskellige måder. Du kan blandt andet gøre det med blomster og planter! En af fordelene ved foråret er, at der her kommer de smukkeste blomster og planter, der kan pynte i hjemmet. De mange former og farver vil uden tvivl give dig et smil på læben, så snart du træder ind i dit hjem. Smukke forårsblomster kunne eksempelvis være tulipaner, erantis og liljer. Der er mange muligheder.

Udskift de varme dyner & puder

Noget af det første mange gør i de kolde vintermåneder er at finde de varme dyner og puder frem, så de ikke skal fryse om natten, når de sover. Derfor er noget af det første, du skal gøre, når du skal klargøre dit hjem til foråret også at fjerne og udskifte disse varme dyner og puder. Inden længe bliver det solrigt og lunt udenfor, og du vil derfor hurtigt komme til at svede om natten, hvis du ligger med tykke og varme dyner og puder. Skru ned for varmen i din bolig og nyd det lækre forårsvejr!

Husk have & terrasse

For nogle indebærer hjemmet ikke kun selve boligen, men også haven og terrassen. Uanset om du har en kæmpe have, med mange terrasser, eller en lille altan på siden af din bolig, er det vigtigt, at du husker udendørsarealerne, når du skal gøre klar til forårets ankomst. Når du skal klargøre din have og terrasse til foråret, er det først og fremmest vigtigt, at du tager dig af planterne. Der er garanteret en del planter, der efter nogle kolde vintermåneder, trænger til en masse kærlighed. Du kan forkæle dine planter med ny plantemuld og kompost. Dernæst er det tid til, at du skal have dine havemøbler frem!