Drømmer du om at starte din egen butik? Her er tips til hvordan du kommer i gang

Går du med en drøm inden i dig, som du simpelthen ikke kan slippe? Ønsker du og bevæge dig ud i tilværelsen som butiksejer? Her får du tips til hvordan du kommer bedst muligt i gang og hvad du bør overveje, inden du vælger og springe ud i det. Husk på, at hvor der er vilje er der vej. 

Dette skal du overveje nøje

Det første du skal tage stilling til er hvilken type produkter, du gerne vil have i din butik. Herefter skal du finde ud af, om der er et marked for disse specifikke produkter samt om de er konkurrencedygtige. En definering af din målgruppe vil hjælpe dig med, at vurdere markedet og giver dig mulighed for at tilpasse sortimentet i din butik. Kundegruppen betyder alt for enhver butik og derfor skal du også kunne konkurrere med prisdygtige produkter.

Butikken

Butiksindretning og beliggenhed er altafgørende for en velfungerende butik i opstartsfasen. Overvej igen, hvilke produkter din butik skal have. Hvis din målgruppe er impulskøbere, så skal butikken helst være beliggende et sted med høj gå-trafik, så kunderne i mindste fald vil få øje på din butik. Du skal dog huske, at en god beliggenhed ikke er nok. Din butik bliver nødt til at se indbydende ud, så kunden har lyst til at træde ind af døren. Dette vil sige, at den rette beliggenhed samt indretning vil hjælpe dig en stor vej. 

Det er dyrt

Det er selvfølgelig ikke gratis, at starte egen butik op, det kræver en startkapital. Læg et budget så tidligt i processen som overhovedet muligt. Dette vil give dig et overblik over hvor meget det koster at drive en butik. Herudover vil det give mening for dig, at se på hvor mange flere udgifter der vil være det første stykke tid i forhold til indtægter. Dette kan du gøre ved følgende: kontakt mulige leverandører på dine varer, så de kan give dig et overblik over priserne og find en eventuel lokation og se hvad lejen bliver pr. måned. Herudover skal du overveje hvor mange varer du regner med, at sælge pr. dag og dermed hvor høje dine priser skal være, for at skabe et overskud. Men husk stadig på, hvad dine kunder er villige til at betale for dine produkter. Til sidst skal du selvfølgelig tilse prisen på inventar samt lønninger til både dig selv og eventuelt personale.