Effektiv bekæmpelse af rotter med ultralyd

Du har ikke lyst til at have rotter i hjemmet. Rotter udgør en kæmpe sundhedsrisiko for boligens beboere. Rotten bærer nemlig på mange sygdomme, som kommer fra dens færden i blandt andet kloakker, gammelt affald og andet skidt og møg. Rotter kan bære på helt op til 55 forskellige sygdomme, som nemt kan smitte boligens beboere. Der skal ikke meget andet til end at en beboer kommer i kontakt med for eksempel fødevarer, som rotten har haft kontakt med.

Rotter kan også ødelægge store dele af inventaret. Rotter har nemlig et skarpt sæt tænder, som den bruger til at tygge i blandt andet ledninger, isolering og mange andre materialer. Det kan give store skader på inventaret som i bedste fald kan koste en mindre formue at rette op på og i værste fald kan føre til brand, hvis rotten for eksempel begynder at tygge i elinstallationer og ledninger. Rottebekæmpelse er derfor essentielt for at slippe for store og ubodelige skader på inventaret.

Men hvordan bekæmper man egentlig disse forfærdelige skadedyr? Du tænker måske at det er en god idé at tjekke huset efter for mulige indgange for rotter og lappe disse op, så rotterne ikke kan komme ind. Det er selvfølgelig en god idé, men du skal samtidig være opmærksom på, at rotter kan komme ind ad huller, der kun er 2 cm i diameter. Så tænker du måske at rottegift er ideelt. Du har ret i at rottegift selvfølgelig dræber rotterne, men det betyder bare at du i stedet for at have rotter kravlende rundt på loft, i kældre og i hulrum, så har du ildelugtende døde rotter liggende i samme hulrum. Du slipper således af med de levende rotter, men siger goddag til den forfærdelige luft, som rotterne efterlader.

Den eneste effektive måde at bekæmpe rotter på er ved hjælp af ultralyd. Det er her Gnaversirenen kommer ind i billedet. Gnaversirenen indstilles på en lydfrekvens, som rotterne slet ikke kan tåle. Hvis du har denne stående i huset, så vil rotten søge langt væk og den vil ikke komme tilbage, så længe du har ultralydsapparatet kørende. Du slipper af med rotterne, fordi de ikke længere har lyst til at blive i din bolig – og du skal heller ikke leve med den forfærdelige lugt, som døde rotter efterlader. Læs mere om rottebekæmpelse med ultralyd her.