Effektive måder at spare penge i husstanden

Kniber det med at have råd til andet end at betale regninger, købe mad og tøj? Det kan være utroligt hæmmende med en stram økonomi. Vi har alle brug for at kunne bruge penge på andet end udelukkende praktikaliteter. Det kan fx være en tur i biografien, i teatret eller at kunne tage på restaurant med familien eller med venner, uden at være for bekymret om regningen til at kunne nyde maden.

Trænger du til lidt luft i budgettet, findes der simple metoder til at give lidt ekstra penge på lomme.

Hvor meget strøm bruger du?

Hver måned eller hvert kvartal tikker din elregning ind. Måske er det en regning, du frygter i disse tider, og det er helt forståeligt. Derfor vil du med sikkerhed også gerne have en større kontrol over, hvor meget du betaler i strøm. Find billig el ved at undersøge andre elselskaber end dit nuværende, hvis du synes, det alt for hurtigt løber op.

Du kan ligeledes tage kortere bade under den varme hane, koge vand sjældnere og opbevare større mængder i en termokande, så du løbende kan bruge af det varme vand uden at skulle genopvarme det flere gange i løbet af dagen.

Den store tilbudsjagt

Elsker du at shoppe? Det kan hurtigt løbe op, hvis man har et stort shoppinggen. Heldigvis er der råd for det! Du kan nemlig begynde at shoppe efter tilbud i stedet. Lad det endelig ikke tage overhånd, men du kan fx købe tre poser rugbrød, når det er sat ned og fryse brødene ned. Du vil hurtigt opleve, at du sjældnere har brug for at handle ind!

Du kan desuden gøre det til en vane altid at tømme køleskabet, før du handler stort ind igen. Så undgår du madspild, og kommer ud i nogle kreative og nye madopskrifter!