Er dit hjem et kaos? Sådan får du styr på det fra ende til anden

Et rodet og kaotisk hjem giver også et rodet sind. I hvert fald bliver det sværere at overskue noget, når dit hjem roder. Men nogle gange sker det, at du er inde i en periode med manglende overskud eller tid, hvilket resulterer i, at du ikke holder lige så godt styr på dit hjem.

Her får du en guide til, hvordan du får styr på dit hjem fra ende til anden, så det kommer til at stå knivskarpt igen.

Fjern alle overskydende ting i dit hjem

Der er aldrig nogen grund til at have alle mulige ting liggende, som du ikke behøver. Det er kun med til at skabe mere rod og uorden. Derfor kan du starte med at tage en runde i dit hjem, hvor du fjerner alle overskydende ting, der ligger og flyder.

Mange af dem kan du måske smide helt ud, men andre kan du ligge ind i dine skabe, så de ikke ligger fremme. Når du på den måde går og fjerner alt muligt fra dine borde, kommoder, hylder m.m., giver det allerede der mere ro og orden.

Giv dit hjem en hovedrengøring

Når du har fjernet alle de ting, der ikke behøver at ligge fremme, er der plads til, at du kan give dit hjem en hovedrengøring. Der er intet, der er lige så rart som følelsen af et helt rent hjem. Det er ikke nødvendigvis det sjoveste, imens det står på, men du bliver rigtig glad for det efterfølgende.

Hvis du starter med at finde alle dine rengøringsprodukter frem såsom kalkfjerner, citronsyre, glasrens, gulvrens m.m., så er det efterfølgende bare at gå i gang. Det bliver desuden altid lidt sjovere at gøre rent, hvis du sætter din yndlingsmusik på imens.

Skab orden i alle dine skabe

Rod er ikke kun alt det, du kan se ligge fremme i dit hjem. Der kan nemlig sagtens se ryddeligt ud, men samtidig rode i alle dine skabe og skuffer. Det giver ikke ro i dit hoved, hvis det roder, hver gang du åbner et skab.

Hvis du vil helt til bunds, skal du derfor også ordne dine skabe og skuffer. Det er langt mere overskueligt at kigge ind i et skab, hvor der er orden og system.

Når du skal forsøge at skabe orden i dine skabe, skal du først og fremmest starte med at sortere dine ting. Det bliver kun sværere at skabe orden, hvis du gemmer på alt muligt, som du ikke har brug for. Jo færre ting du har, desto lettere er det at skabe orden.

Du kan smide dine ting ud, give dem væk eller sælge dem. Det kommer helt an på, hvilke ting det er.

Derefter skal du forsøge at sortere dine ting, så du får skabt en form for system. Det gør du lettest ved at bruge nogle kasser. Når du har kasser stående i dine skabe med dine ting i, bliver det både overskueligt og ryddeligt.