Er dit hjem også edgy?

I disse Instagram-tider har der aldrig været mere fokus på vores hjem og iscenesættelsen af disse. Tiderne, hvor indretning var noget, man ikke lod sig styre af, er ovre. Aldrig har jagten på det perfekte hjem været så allestedsnærværende. Og samtidig har ønsket om at skille sig ud aldrig været større.

Men hvordan skaber man et hjem, der oser af personlighed, og som har kant? Vi dykker ned i tre tendenser fra 2019, der ikke er til at komme udenom, når man skal indrette et edgy hjem.

Lad din personlighed skinne igennem

Det er ’so last year’ at indrette ens hjem med møbler og inventar, der går 13 af på dusinet. Vi gider ikke se på kønsløse hjem, hvor man ikke kan mærke menneskerne bagved. For et hjem er ikke fire vægge og nogle møbler. Det er den identitet og de værdier, som beboerne udstråler.

Du skal derfor ikke være bange for at vise, hvem du er, i din indretning. Er du vild med at gå på jagt? Så vis din samling af trofæer. Samler du på vintage Tin Tin-blade? Så kom dem i flotte rammer, og hæng dem på væggen. Vis alt det, der gør dig glad, og som interesserer dig.

Afprøv utraditionelle materialer

Det har aldrig været hottere at tænke ud af boksen, når det kommer til at vælge materialer til vores hjem. Vægge bliver beklædt med klik-gulv, og linoleum kommer på skabe og bordplader. Og i de seneste år har det da næsten også været umuligt at scrolle igennem sit Instagram-feed uden at se de obligatoriske OSB-plader blive anvendt på tusind måder i indretningen.

Så hvis du drømmer om et hjem, hvor der afprøves grænser, så kast dig over alsidige materialer som linoleum eller net/mesh i stål, som kan anvendes på interessante måder. Brug det som afskærmning, beklæd skabsdøre eller noget helt tredje. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Vær ikke bange for farver

Farve på væggene har længe været dømt ude. Men i 2019 er der igen kommet fokus på farvernes betydning for vores hjem og indretning. Vi er kørt død i variationer over hvid. Og vi kan vist godt blive enige om, at forskellen mellem beige-, æggeskals-, råhvid og knækket hvid ikke er videre stimulerende for en kreativ sjæl?

Så vær ikke bange for at bruge farver. Og gerne flere sammen på én gang. Hvis du ikke er helt så modig, kan du nøjes med at male én væg. Men husk på, at det er jo bare maling. Hvis du ikke kan lide det, kan du bare male det over igen.

Slut af med nogle fine puder og andre tekstiler, der fuldender farvefloret.