Få en ekstra flot have i år

Vi drømmer alle sammen om at have en have som er flottere, end den du ser over hos naboen. Et populært ordsprog lyder at ”græsset altid er grønnere på den anden side”, men hvad hvis det kunne være hos dig, hvor græsset bogstaveligt talt altid var grønnere?

Om græsset nødvendigvis får en grønnere nuance end på den anden side af hækken, skal vi ikke kunne være sikre på. Men din have kommer i hvert fald til at tage sig bedst muligt ud, hvis du følger disse råd.

Lav en plan over din have

Det kan være en meget vanskelig opgave at holde styr på en have, hvis man betragter det som en stor helhed. I stedet bør du fokusere på at inddele din have i mindre områder, og lave en form for plantegningen over den.

Det gør det også meget lettere at vedligeholde haven. Ganske enkelt fordi den er zoneinddelt, så du kan gå til bestemte opgaver på bestemte tidspunkter. Ligeledes vil du ikke komme ud for, at alt skal klares på en gang. Måske kan dine bede stå lidt, mens du passer haven der ligger lige foran terrassen? For ved at zoneinddele vil det nemlig være lettere at tilgå ét område ad gangen, og stadig føle du nå at få resultater.

Planlægger du at have mange blomster i din have, er det særlig vigtigt. De allersmukkeste haver i verden, bygger alle på et planlægningsprincip som gør det let at vedligeholde.

Vedligehold din have

Den største hemmelighed bag en flot have er naturligvis vedligeholdelse. Men vent ikke til græsset først er for lang eller der er begyndt at komme ukrudt op imellem dine blomster.

Så snart dine blomstrer begynder at blomstre, skal du faktisk ind og plukke de døde blomsterhoveder for at få endnu flere nye sunde og raske blomster.

Overvej desuden at udnytte det sene forår til at lægge et lag flis, som hjælper med at holde ukrudtet nede og tilmed pynter med sit flotte udseende. Ud over dette så vil barkflis også være med til at holde vandet og jorden fugtig over en længere periode, hvilket kun er godt for blomsterne.

Ved du ikke, hvor du skal starte? Så tilkald en professionel

Hvis du ikke helt ved, hvor du skal starte eller har svært ved at overskue hvordan du gør haven god og udnyttet pladsen bedst mulig, så tag fat i din anlægsgartner i Odense, som kan hjælpe dig med alt arbejdet – både planlægning og det praktiske.

På den måde skal du nok få en have, der kaster misundelige blikke af sig.