Få mere ud af din bolig med et drivhus

Man kan gøre meget for at forbedre sin bolig. Men har du nogensinde overvejet at få et drivhus, og hvad dette kan gøre for din bolig? Der er nemlig en masse fordele ved at have et drivhus i boligen.

Her kan du således læse mere om, hvordan du bør behandle dit drivhus, så det virker optimalt, og hvordan det kan give dig fordele, som overordnet vil forbedre din bolig.

Brug det rette muld i drivhuset

Det er vigtigt, at jorden i dit drivhus er så godt som muligt. Dermed kan du bruge noget muld, som vil være rigtig godt, når du vil dyrke en masse forskellige planter i dit drivhus. Du kan for eksempel vælge noget højbedsmuld, som for eksempel indeholder naturgødning.

Dyrk brugbare grøntsager i drivhuset

Når du dyrker nogle grøntsager, som du kan bruge i boligen, så får du bestemt god udbytte af dit drivhus. Du bør således finde ud af, hvilke grøntsager du bedst kan lide at spise i hverdagen, så du ved, hvad du skal dyrke i drivhuset. Her får du et par gode eksempler på nogle gode grøntsager.

 • Spinat: Du kan vælge at plante noget sundt spinat i dit eget drivhus.

 • Søde kartofler: Du kan også dyrke dine helt egne søde kartofler, så du ikke behøver at købe dem i supermarkedet.

 • Agurker: Der er mange, som elsker at spise de næringsrige agurker. Det er således oplagt at dyrke disse i drivhuset.

 • Champignonger: Du har også mulighed for at dyrke dine helt egne, lækre champignonger i dit drivhus.

Sørg for at drivhuset er indstillet korrekt

Det er en god ide at sørge for, at dit drivhus fungerer på den mest optimale måde. Hertil kan du holde øje med følgende faktorer:

 • Den rette temperatur: Det er vigtigt, at du sikrer dig, at drivhuset har den rette temperatur, som passer til de planter, som du dyrker.

 • Det rette CO2-indhold: Det er også vigtigt, at der befinder sig det rette indhold af CO2 i dit drivhus.

 • Den rette luftfugtighed: Luftfugtigheden er også god at holde øje med, når du vil sikre dig, at miljøet i drivhuset er så godt som muligt.

 • God isolering: Du bør altid sikre dig, at dit drivhus er godt isoleret. På den måde sikrer du dig, at alt fungerer som det skal inde i drivhuset.

Flere fordele med drivhus

Der findes en masse fordele ved at have et drivhus ved boligen. Her får du nogle eksempler på fordele, som du kan få ved at bruge et drivhus til planting.

 • Dyrk planter i alle årstider: Når du kan kontrollere faktorer, såsom temperaturen, luftfugtigheden og CO2-inholdet, så kan du dyrke planter i alle årstider.

 • Slip for skadedyr, svampe og bakterier: Med god isolering i drivhuset kan du også sikre dig, at dine planter vil slippe for skadedyr, svampe og bakterier.

 • Dyrk alle slags planter: Når du ikke skal bekymre dig, om dine planter kan holde til det danske naturmiljø, så kan du med ro i maven dyrke langt de fleste slags planter.