Guide til en flot minimalistisk spisestue

spisestue spisebord

Den minimalistiske indretning er meget populært, og mange ønsker at indrette deres hjem indenfor denne stil. Det er især gældende med stuer og spisestuer, hvor man vil modtage gæster og tilbringer rigtig meget af ens tid. Det er heldigvis nemt for de fleste at indrette deres hjem minimalistisk.

Find det perfekte spisebord

Der er selvfølgelig ikke nogen spisestue uden et spisebord. Bordet er hele rummets centrum og hovedværk, og det er med til at sætte tonen for resten af rummets stil og atmosfære. Det handler derfor om, at man finder et bord som passer ind i den minimalistiske stil. Det skal gerne være et langt og elegant bord, og dertil skal det gerne være i nogle neutrale farver eller træ.

Et rigtig godt bud på et bord er det flotte avion spisebord, som er lavet i hvidolieret eg og med hvid bordplade. Det er et klassisk eksempel på, hvordan man kan inddrage et minimalistisk bord ind i spisestuen, og hvordan det kan sætte standarden for resten af rummet.

Neutrale farver

Man har ofte mere end blot et spisebord i spisestuen. Man skal selvfølgelig have anskaffet sig nogle stole og måske en skænk eller vitrineskab til opbevaring af service. Uanset hvad man mangler til rummet så er det vigtigt, at man fortsætter med at lede efter møbler og pynt i neutrale farver.

Man skal passe på med at inddrage alt for mange farver i spisestuen, da det hurtigt kan give et mere vildt udtryk end hvad minimalismen normalt foretrækker. Man kan selvfølgelig vælge at inddrage enkelte farver i kunst eller pynt for at bringe mere personlighed ind i rummet, men ellers hold dig til neutrale farver som udgangspunkt.

Jo mindre, jo bedre

Man skal huske på, at mindre er bedre i dette tilfælde. Den minimalistiske stil byder ikke unødvendigt pynt eller møbler velkommen med åbne arme. Man skal derfor tænker over, om man i virkeligheden har brug for det ekstra møbel eller den vase.

Der skal naturligvis være en balance, så ens hjem ikke kommer til at så bart og upersonligt ud, men man skal i høj grad tænke over, hvad man sætter frem, og hvorvidt det er nødvendigt. Den minimalistiske stil forsvinder meget hurtigt, hvis man sætter for mange møbler ind i samme rum, eller fylder alle vinduer med mange vaser og lysestager. Hvis man har det i baghovedet, når man indretter spisestuen, så skal det nok blive flot.