Har du styr på det praktiske inden brylluppet?

Når bryllupsklokkerne kimer, og kærligheden banker lystigt i hjertet, så er det svært at se skoven for bare træer. Men der en del praktiske ting, du bør overveje grundigt i god tid inden brylluppet.

Hvem skal med?

Gudskelov må man gerne selv bestemme, hvem man ønsker skal være en del af ens store dag. Måske drømmer I om den helt store fest, hvor alle fra nær og fjern inviteres? Måske ønsker I at holde en mere eksklusiv fest, hvor det kun er venner og familie, der er inviteret? Eller måske drømmer I om at rejse væk med de få allernærmeste? Det er helt op til jer.

Men. For der er et men. Det kan være svært at trække en grænse for, hvem man ønsker at invitere, hvis man ikke ønsker gnidninger efterfølgende. Så hav derfor argumenterne i orden, så folk forstår de valg, I træffer. På den måde føler folk heller ikke, at det er dem alene, der er ekskluderet fra festen. Men at det er en samlet enhed.

Mad skal der til

Et vigtig del af en fest er maden. Vi kan ikke komme udenom, at det er noget, folk går op i. Og det de færreste, der gider have den fortælling om deres brylluppet, at ”maden ikke var værd at skrive om”. Den skal bare være god – og der skal være nok af den!

I dag er der mange forskellige ’trosretninger’, når det kommer til kosten. Nogle spiser vegansk, andre LCHF og nogle tredje er intolerante over for skaldyr. Ja, det kan være op ad bakke at forsøge at sammensætte en menu, der kan leve op til folks krav.

Derfor kan du med fordel lade dig inspirere af den amerikanske tradition, hvor folk skal krydse af på deres RSVP’s, om de eksempelvis er til fugl, fisk eller midtimellem. På den måde har du en god guideline for, i hvilken retningen du skal gå. Og arranger derefter en kok eller et cateringfirma, der kan formå at imødekomme disse krav.

Hvad med det med småt

Ægteskabet og bryllupsforberedelserne er ikke lutter kjoleprøvning og kagespisning. For du skal også tage stilling til, hvad der sker, hvis jeres ja ikke er for evigt. For selvom det er svært at tale om brud midt i bryllupsfeberen, så peger de kedelige statistikker på, at mange forhold ender i skilsmisse.

Så gør jer selv den tjeneste at tale tingene igennem inden. Måske skal I have ægteskabspagt, særeje eller noget lignende. Måske deler I i porten, hvis det skulle gå galt. Man sørg for at afstemme jeres forventninger inden brylluppet.