Hvilken hængekøje skal du bruge i dit hjem?

Hængekøjen er et særligt møbel. Måske du også drømmer om at finde den perfekte hængekøje til at snuppe i en lur i, læse en bog i, eller måske bare læne dig tilbage i?

Den klassiske hængekøje til en

Hvis du har mulighed for at opsætte din hængekøje i egen have, så kan du vælge at gå med den helt klassiske model: En hængekøje, som opsættes mellem et par træer eller lignende. Hvis køjen kun er beregnet til dig selv, kan du spare lidt penge på at købe en enpersons-hængekøje.

Hængekøje på hængekøjestativ

Det er også muligt at få monteret en hængekøje i haven, selvom du ikke er blevet givet den perfekte opsætning til det. Med et hængekøjestativ er det nemlig ikke nødvendigt – her kan hængekøjen placeres lige dér, hvor du ønsker det. Det smarte ved hængekøjestativet er desuden, at man undgår at opsætte sin hængekøje i skygge, fx fra et træ, det er bundet op på. Det er yderligere smart, fordi man nemt kan flytte hængekøjestativet hen, hvor solen rammer i haven.

Hængekøjestol

Hængekøjestolen er en nyfortolkning af den klassiske hængekøje. Man bliver stadig tilbudt en blød og behagelig plads, men man er lidt mere oprejst. Hængekøjestolen er måske i virkeligheden perfekt til dig, der gerne vil lave noget lidt mere aktivt i møblet. Det kan være, at du gerne vil have et hyggeligt sted at sidde når du drikker te, strikker eller læser en bog. Så kan hængekøjestolen måske være det perfekte møbel.

Alle hængekøjer kan naturligvis monteres både ude og inde – alt afhængigt af, hvor kreativ du er med opsætningen! Vi ser særligt hængekøjestolen have sin plads inde i hjemmet, men det er helt op til den enkelte bruger.

Hvorfor en hængekøje?

Vi synes hængekøjer er gode at indrette med, fordi der er noget ro over møblet. Det har en fin kontrast til den travle hverdag, da møblet netop ligger op til afslapning. Vi mener faktisk, at man ligefrem kan sige, at møblets funktion er genopladning. Der er noget terapeutisk over hængekøjens indbydende varme og rolige udsving. Det er et møbel, du slår dig ned i med formålet om at slappe af. Derfor elsker vi hængekøjer.