Indret soveværelset til bedre søvn

Du ved allerede at søvn er essentielt for dit velbefindende. På trods af den viden er der stadig mange der hver dag tager til takke med for lidt eller for dårlig søvn.

Men vidste du at indretningen af dit soveværelse faktisk også har noget at sige for hvor godt du sover?

Mental ro er nemlig mindst lige så vigtig som alt andet for at vi kan få en optimal søvn. Læs med her og få en række gode tips til at indrette soveværelset uanset om du har en queen size eller en simpel sovesofa.

Indret simpelt

Soveværelsets vigtigste møbel er selvfølgelig sengen, om du har en king size, queen size, en enkelt seng eller bare en sovesofa er selvfølgelig helt individuelt, bare du sover godt i det du nu engang har valgt.

Du kan selvfølgelig ikke indrette et soveværelse uden en seng, men derudover bør du faktisk prøve at begrænse hvad du har i soveværelset. Et natbord og evt. en stol kan også være gode ting at have, og selvfølgelig behøver soveværelset ikke være helt stil-forladt.

Indret med et par få ting, et enkelt billede, eller andet der siger noget om din personlige stil, men undlad at vælge et væld af farver. Mørke toner indbyder typisk til hygge og afslapning, men hvide, lyse og blide toner udstråler også ro og balance.

Pak de praktiske ting væk

Soveværelset er ofte også et praktisk rum, det er her vi ofte har vores tøj. Mange bruger også soveværelset til ekstra opbevaring, eller det er måske her man også stryger.

Det er selvfølgelig helt ok, men sørg for at pakke tingene væk så de ikke skaber ubalance og rod i rummet. Du kan evt. bruge en rumdeler til at lave en væg med og på den måde dele soveværelset op.

Sørg for god belysning

Soveværelset er som tidligere nævnt, måske ikke kun et sted du sover, men også det sted du klæder dig på, et sted hvor du læser en god bog, snupper et hvil, lægger make-up og ordner andre praktiske ting.

Det stiller krav til belysningen, for selvfølgelig skal du have en god belysning til at læse ved, og når du skal klæde dig på. Lige inden sengetid vil det dog være en fordel med en afdæmpet og rolig belysning, ligesom det vil være bedst med meget lidt og meget dæmpet lys i tilfælde af du skal ud af sengen om natten.

Brug evt. flere forskellige lamper rundt om i soveværelset til at skabe den belysning du har behov for.