Opbevar parasollen korrekt og forlæng dens levetid

Havemøbler, grill og parasoller er blevet brugt flittigt henover sommeren, men nu er efteråret over os, og det er tid til at pakke det væk for vinteren. Hvis du vil have parasollen til at holde længe, er det vigtigt, at den bliver opbevaret korrekt, når den ikke er i brug. Vi har samlet de vigtigste råd her, så du ikke gør noget forkert.

Parasoller skal tørre helt inden opbevaring

Hvis du vil opbevare parasollen korrekt og forlænge dens levetid, er der nogle ting, du skal huske. For det første er det vigtigt, at du ikke pakker parasollen væk, før den er helt tør. Du kan udnytte en solrig efterårsdag til at slå parasollen op, så den kan tørre ordentligt. Hvis du pakker din parasol væk i en pose, skal du undlade at lukke posen helt tæt til – der skal helst være lidt luft, så kondens kan komme ud. Den bedste beskyttelse, når du skal opbevare dine parasoller over vinteren, er at gøre det hele rent, lade det tørre helt og pakke det ind. Så er parasollen klar til brug igen næste år.

Vedligehold din parasol rigtigt

For at sikre dine parasoller en længere levetid, er det vigtigt med god vedligeholdelse. Her er 5 tip til dig, der gerne vil passe rigtigt godt på dine parasoller:

  • Brug et overtrækscover til parasollen, når den ikke er i brug
  • Hvis parasollen er blevet våd, bør du lade den stå åben og vente med at slå den ned, til den er helt tør igen, så du ikke fanger fugt, der kan skade parasoldugen og stellet
  • Sæt parasollen i skuret eller garagen, hvis der kommer hårde vindstød – så risikerer du ikke, at parasollen vælter eller blæser væk
  • Rengør din parasol i ny og næ – vask parasoldugen og parasollens bevægelige dele
  • Efter vask er det en god idé at imprægnere parasoldugen påny for at beskytte overfladen