Put farver på (by)livet med blomster

Put farver på (by)livet med blomster

Vi mennesker har en tendens til at omgive alt naturligt med noget unaturligt. Det gælder ikke bare os selv, det gælder også ude i verden – og i byerne.

I byerne har vi lagt asfalt på jorden, så vi ikke længere har udsigt til den virkelige jord. Vi har dækket store dele af naturen ind – men det har også været nødvendigt for, at vi kan have det samfund, vi har i dag.

Alligevel synes vi, det kan være en skam, når det slet ikke er til at få øje på en plet natur i byerne.

Vi er omgivet af grå nuancer

Der er så meget af det, vi dækker naturen ind i, som er udgjort af grå nuancer. Nogle gange, når man går rundt i storbyen, kan alt synes gråt.

Grå nuancer giver alt andet end livsglæde. Det er kedeligt at se på, og det kan næsten give én en mere grå hverdag – altså også i symbolsk betydning.

Lad os tilføje mere

Selvom man kan synes, at vi allerede har gjort nok for at forandre verden, som den naturligt er, så synes vi godt, at der kan være lidt mere menneskelig indblanding – såfremt det fremmer naturen!

Det kan fx pynte enormt at plante farverige blomster i midterrabatten på en grå og kedelig vej. Det kan også være langs forskellige institutioner, hvor der virkelig trænger til at blive pyntet op. Her kan der fx monteres staudebede, som giver lidt ekstra livsglæde til dem, der holder pause udenfor i solen.

Gåturen bliver bedre

Det er måske også særligt i disse tider, vi har brug for lidt ekstra pænt at kigge på. Vi står lige nu midt i en stor sundhedskrise, som har resulteret i, at vi ikke længere kan være sammen, som vi plejede inden pandemiens udbrud.

I denne stund er der flere, der er begyndt at sætte pris på en god og lang gåtur. Hvis man bor i byen, kan det bare godt være svært at finde gode områder at gå i. Det er derfor, det er nu, vi har brug for flere blomster i byen.