Sådan skaber du hyggekroge i din have

Selvom de varmeste måneder er ved at være forbi, så er det ikke ensbetydende med, at du ikke kan opholde dig ude i haven længere. Hvis du bare får den indrettet i hyggelige zoner og får anskaffet dig de rette remedier til at holde krogene lune og vindstille, så kan du næsten bruge din have som et ekstra rum i huset selv henover vintermånederne. Der hersker nok ingen tvivl om, at de fleste ønsker sig en dejlig have med en masse hyggekroge til at opholde sig i. Spørgsmålet er dog nærmere, hvordan man egentlig får skabt sådan en hyggelig have? Læs med her og hør mere om, hvordan du nemt og hurtigt kan gøre det.

Prioritér hyggelig belysning

Hvis der er noget, der kan gøre et rum eller et udendørs område hyggeligt, så er det belysningen. I en have er det særlig vigtigt, fordi der hurtigt kan blive mørkt, når solen går ned. Det kan derfor være en god idé at opsætte lys i alle de dele af haven, hvor du ønsker at skabe en hyggekrog. På den måde vil lyset illustrere, hvor i haven dig, din familie og dine gæster bør gå hen og opholde jer. Hvis du eksempelvis har et bålsted i hjørnet af din have, kan du med fordel opsætte en gammeldags lygtepæl i samme hjørne, der guider folk derned. Lygtepæle giver nemlig en rigtig god udendørsbelysning, fordi de har en varm glød, der ikke skærer i øjnene. Samtidig findes der mange smukke lygtepæle i en klassisk og gammeldags stil, der giver associationer til gamle brostensbelagte gader og dermed skaber en hyggelig atmosfære. Hvis du har en mindre sti i din have, kan du også vælge at opsætte havespots langs fliserne eller gruset på stien, således lyset vil fungere som en slags vejviser. Det giver nemlig en god effekt, når en have har belysning i flere højder – både over hovedhøjde, i øjenhøjde og i eller på jorden.

Investér i et loungesæt

Én af de vigtigste hyggekroge i haven er uden tvivl terrassen. Det er her, der er mest plads og flest muligheder for at skabe et rum, hvor man kan slappe af og hygge sig. For at dette kan lade sig gøre bedst muligt, er det altafgørende, at du anskaffer dig gode havemøbler. Et loungesæt er et godt bud, da de tunge og lave møbler opfordrer dig og dine gæster til at slænge sig og komme helt ned i gear. Det er samtidig også et oplagt valg, hvis du ønsker en stilfuld indretning på terrassen, da loungesæt er blevet utrolig populære og moderne inden for de sidste par år. Deres popularitet skyldes nok mest af alt, at de er rarere at sidde i end et almindeligt udendørs havemøbelsæt. Et loungesæt kan nemlig bestå af både sofaer med chaiselong og lænestole i bløde materialer, der indbyder til hyggeligt og uformelt samvær, fordi man ikke behøver at sidde med ret ryg og benene over kors. Samtidig er et loungesæt også ret fleksibelt og multifunktionelt, fordi du kan sammensætte din egen individuelle løsning ved at rykke rundt på loungemodulerne, og du kan stille det over alt i haven – vi vil dog anbefale, at du placerer det på terrassen, så hynderne ikke bliver våde af græsset.