Sådan laver du et hyggeligt hjemmekontor

Særligt i disse tider er der flere og flere der er begyndt at arbejde hjemmefra. Udfordringen ved at arbejde hjemmefra er… At man arbejder hjemmefra!

Det kan nemlig være svært at adskille hjemmelivet fra arbejdet, og derfor er det vigtigt at etablere et hjemmekontor, som man er veltilpas i, hvorfra man får lavet det man skal.

Her kommer et par tips til dig, der gerne vil lave et hyggeligt hjemmekontor, du også kan arbejde fra.

Vælg et rum, der fungerer for dig

Det kan måske lyde omsonst, men det er vigtigt, at du vælger et rum du har det godt i. Rummet skal naturligvis have plads til et skrivebord, men det er også vigtigt, at der er tale om et værelse, hvor du har lyst til at opholde dig. Alternativt kommer du næppe til at kunne lide det, og hvis du skal opholde dig et sted hvor du har uro, er det ikke er godt for din produktivitet.

Husk at lægge mærke til lyset

Det er pudsigt, at der er så mange, der ikke skænker lyset en tanke. Lyset har en stor indflydelse på vores evne til at koncentrere os i længere tid ad gangen. Desuden kan det være hårdt for vores øjne, hvis vi er et dårligt oplyst rum og skal side med hårdt lys mod øjnene.

Vælg derfor gerne et rum, hvor du har masser af naturligt sollys, og kan dette ikke lade sig gøre så sørg for at få hæng godt lys op – gerne nogle lamper som både giver et roligt lys, men også et stærkt nok lys til at det fungerer til et arbejdsrum.

Husk hyggen

Et kontor skal ikke være et sterilt miljø kun med arbejdsredskaber. Det er ofte de små personlige genstande, der giver rummet en følelse af at være et sted hvor du er glad for at opholde dig. Den glæde er smitsom for din produktivitet og derfor er det vigtigt du omgiver dig med ting som behager dig – og måske ligefrem inspirere dig?

Gør det gerne grønt

Foruden skrivebordet, stolen og pynteting, giver det god mening at skabe liv med planter. De organiske planter bringer liv til lokalet og har en positiv indflydelse på indeklimaet.

Husk at organiske materialer i det hele taget skaber en form for rå. Overvej derfor et træ skrivebord og se om du kan få andre rå træelementer arbejdet ind.

Planter er især med til at skabe en ro, hvilket igen er godt for dit arbejdsmiljø. Så glem dem ikke.