Sådan sparer du penge i dit hjem

Dette indhold er sponsoreret.

Langt de fleste vil sikkert gerne kunne skrue ned for den ene eller den anden udgift i hjemmet. Men det kan være svært at finde ud af, hvilken det skal være, uden at det påvirker din hverdag alt for meget. Heldigvis findes der mange små tips og tricks, der kan hjælpe dig med at skrue ned for diverse forbrug i dit hjem og hjælpe dig med at formindske dine regninger, når året er omme. Men før du begynder på disse tips, kan det være en god idé at spørge dig selv: hvad koster en kWh for mig som forbruger?

Dette betaler du for en kWh

For langt de fleste selskaber vil prisen på kWh være variabel, men der er visse ting, som er fastlagt i alle priser. Der vil altid være en fast inklusion af moms, elafgift, PSO-afgift og samlede transportomkostninger. Disse er ikke til diskussion og er altid fastlagt i ethvert eltilbud. Dog bør det nævnes, at PSO-afgiften er et grønt miljøgebyr, som er i gang med at blive udfaset i løbet af 2022. Transportomkostningerne dækker de nødvendige kabler, som skal levere strømmen til din bolig. I Danmark er der 70 forskellige netselskaber at vælge mellem, men hvilket selskab du kan vælge, afhænger af, hvilke ledninger der er i nærheden af din bopæl.

Det sidste i kWh-prisen er den rå strøm, som du rent faktisk får noget ud af. Det er her, du skal være opmærksom og holde dig orienteret på markedet. Enkelte selskaber kan variere i prisen på strøm, hvilket kan være til din fordel, så længe den varierer i den billige ende af skalaen. Det, du skal passe på med, og som kan forhøje din regning, er de selskaber, som har diverse abonnementstilbud med bindinger og meget andet.

Sikr din økonomi med de rette sparevalg i hjemmet

Nu ved du, hvad en kWh-pris indebærer, og du kan derfor begynde at se nærmere på, hvordan du kan skære ned i dit forbrug af el i hjemmet. Et godt sted at starte med at spare på elforbruget er underholdning. Stort set alle husstande i Danmark har et højt forbrug af el, når det gælder diverse former for underholdning. Faktisk er det tæt på 40 % af det samlede elforbrug, der udgøres af elektronisk underholdning. Derfor er det også oplagt, at det er her, du kan gøre store ændringer for at sikre besparelser.

Langt de fleste vil kunne se, at TV’et er en af de største syndere. Det kan både være, fordi det er et gammelt apparat, som ikke har det rette energimærke, eller fordi det er et stort TV. Hvis du vil udskifte dit TV, bør du kigge efter de bedste energimærker (A++ eller A+++), uden at du vælger den allerstørste model. Størrelsen på TV’et har nemlig også noget at sige i forhold til brugen af strøm. Hvis du streamer rigtig meget, er det også en god idé at gøre det fra fjernsynet frem for computeren. Den lille ændring alene kan spare tæt på 20 kWh om året. Det handler i bund og grund om at træffe de rette valg, når det gælder energibesparelse og fornuftig brug af ethvert elektronisk apparat.