Sådan styrker du it-sikkerheden i din virksomhed

Rigtig mange virksomheder har massevis af data liggende digitalt, fordi det er smart og lettilgængeligt for alle involverede parter. Der er imidlertid en risiko for, at sikkerheden brydes udefra og lader disse informationer slippe ud. Vil du gerne komme IT-kriminelle i forkøbet og styrke den digitale sikkerhed i din virksomhed? Denne guide har til formål at hjælpe dig med at få styr på it-sikkerheden med simple tips.

Hold IT-systemerne opdaterede

En af de bedste måder at gardere sig mod IT-kriminelle på, det er ved at holde virksomhedens IT-systemer opdateret. IT-kriminelle er hele tiden på jagt efter nye huller i virksomheders computerprogrammer, og disse huller kan bruges til at angribe din virksomhed. Vil du gerne lukke disse huller, så skal du huske at holde dine systemer opdaterede.

Vil du vide mere om, hvordan du holder din virksomhed opdateret på de nyeste IT-løsninger, så se mere her.

Sørg for gode vaner på nettet

Hvis du gerne vil mindske risikoen for IT-brud i virksomheden, så er det en god idé jævnligt at minde dine ansatte om gode vaner på nettet.

Her er 3 vaner, dine medarbejdere bør følge:

  • Lav din kode om regelmæssigt, og husk at de skal være stærke, forskellige og lange.

  • Vær’ kritisk overfor mails – især når det gælder betalinger.

  • Hold dig fra links, du ikke er sikre på.

Hav altid en back-up i virksomheden

Vil du gerne gardere dig bedst muligt mod et eventuelt IT-brud? Så kan det være en rigtig god idé at investere i en IT-sikkerhedspakke. Det er en af de bedste måder at sikre din virksomhed på, når det kommer til IT og sikkerhed. Det er forskelligt fra virksomhed til virksomhed, hvad sikkerhedspakken skal indeholde, men den bør som minimum indeholde mulighed for back-up. En back-up kan redde dig og din virksomhed, hvis uheldet skulle være ude, netop for at virksomheden ikke mister al data.