Sælg din bolig uden mægler

Bolig

Vil du gerne undgå de dyre salærer til ejendomsmægleren, når din bolig skal sælges? Så kan du heldigvis stå for salget selv. Men hvad skal du gøre, når du har fået styr på alle de praktiske, juridiske og økonomiske aspekter af et hussalg, og boligen skal markedsføres? Læs med her, og bliv klogere på, hvordan du nemt og hurtigt kommer gennem et selvsalg af din bolig.

Lav en indbydende salgsopstilling

Når du vil sælge din bolig, er det vigtigt at få den præsenteret så godt som overhovedet muligt i en salgsopstilling. Den skal, udover praktiske informationer om boligen, også indeholde nogle flotte billeder og gerne videoer, så en potentiel køber hurtigt og nemt kan danne sig et indtryk af boligen.

Du kan med fordel få hjælp til dette af en professionel, der både er i stand til at tage gode billeder fra alle de rigtige vinkler, og som kan lave en indbydende videoproduktion af boligen. I en video kan du på en hurtig og tiltalende måde præsentere din bolig, hvor der med musik og andre effekter kan skabes lige den stemning, du ønsker. Desuden kan man inkludere eksempelvis droneoptagelser, som ud over selve boligen også kan fremvise området. Dette kan være med til at give seeren en bedre fornemmelse af boligen.

Brug dine sociale netværk

Del, del, del! Gør brug af dit netværk på de sociale medier. Dette gør det nemlig muligt for dine venner og bekendte at dele dit opslag med deres netværk – og på den måde når du hurtigt og nemt ud til rigtig mange mennesker. Også her kan en videopræsentation af dine bolig være en rigtig god idé. Videoer bliver oftere set og delt på de sociale medier end opslag, der udelukkende indeholder billeder og tekst. Med en smuk video har du altså mulighed for at skille dig ud og samtidig opnå stor opmærksomhed om din salgsopstilling.

Gør rent, ryd op, og luft ud

Når du skal fremvise din bolig, er der særligt tre ting, du skal huske: at gøre rent, rydde op og lufte ud. Vi danner lynhurtigt vores førstehåndsindtryk af nye steder, så derfor skal du sørge for, at der ikke er noget, der stjæler de potentielle køberes opmærksomhed. Sørg for at få gjort rent, så der ikke ligger nullermænd i hjørnerne og sidder kalk på vandhanen. Når man skal købe et nyt hjem, er man ikke interesseret i at overtage andres skidt.

Sørg også for at rydde op. Når du sælger din bolig, er det en god idé at få den til at fremstå så neutral som mulig. På den måde er det lettere for besøgende at se sig selv i hjemmet. Det betyder altså både, at opvasken fra gårsdagens aftensmad ikke skal stå fremme, at børnenes legetøj ikke skal flyde på gulvet, og at vasketøjet ikke skal ligge i bunker i soveværelset. Skru også gerne ned for mængden af nips – en enkelt vase med friske blomster og et par stearinlys hist og her er tit nok til at skabe den nødvendige hygge. Sidst men ikke mindst: Luft ud, inden gæsterne kommer. Mange af os er ret sensitive over for fremmede lugte. Hvis dit hjem i stedet dufter af frisk luft, er du sikker på, at gæsternes får en behagelig oplevelse.