Styrketræning er også for kvinder!

Styrketræning kan hjælpe dig med at få mere tonus, få større muskler og forbedre dit generelle helbred. Mange kvinder tøver derimod med at begynde at styrketræne, fordi de er bekymrede for at se “fede” ud, når deres muskler bliver for store.

Den gode nyhed er, at styrketræning for kvinder er ligetil og ukompliceret; du behøver ikke at løfte tunge vægte eller lave svære øvelser for at se resultater. I virkeligheden kan du bare ved at udføre kropsvægtsøvelser derhjemme blive stærkere og tabe dig, og for det meste er der ingen grund til at gå i et fitnesscenter.

Her er nogle forslag til, hvordan du kommer i gang med styrketræning. 1. Begynd langsomt og øg gradvist intensiteten af dine øvelser. Du vil højst sandsynligt blive træt af det og opgive det hurtigt, hvis du forsøger at opnå for meget for hurtigt. 2. Koncentrer dig om bevægelser med flere led, der træner flere muskelgrupper på én gang, frem for isolationsøvelser, der kun træner én muskelgruppe ad gangen.

Løft med forkert form og teknik kan resultere i skader, så undgå det. 2. Du skal ikke være bange for at løfte tunge vægte. Mange kvinder tror, at de skal løfte meget lette vægte for at undgå at blive “for store” Undersøgelser har dog vist, at det at løfte tungere vægte kan hjælpe dig med at forbrænde fedt og skabe muskler mere effektivt.

Vær konsekvent i din træning. Styrkeforbedringer er resultatet af konsekvent træning over tid, så forvent ikke at se resultater med det samme. Hold dig til det, og du vil snart nok mærke ændringer.