Værd at vide om designgulve

I dag vælger mange at få lagt et såkaldt designgulv i deres hjem. Gulvtypen er kendetegnet ved at være fugefri. Denne type gulv er også kendt under betegnelsen New York gulvet.

Gulvet er blevet populært, fordi det er relativ enkelt et lægge. Det kan lægges på både nystøbte eller ældre hårde gulve som f.eks. betongulvet.

Når det nye designgulv er lagt, har det en række gode fordele. De er stærke, rengøringsvenlige og holder deres udseende flot. Overfladen forsegles nemlig som sidste led i processen, hvorefter resultatet er mere holdbart. Dette sker normalt ved at man bruger enten en polyuretanbaserede coating eller en form for lak baseret på epoxy.

Gulvet er blevet meget populært, efterhånden som vi er blevet mere bevidste om de fine kontraster i mellem det rå og det mere rene og naturlige i vores boligindretning. Derfor er der flere og flere, som får revet gamle tæpper op, får fjerne det gamle trægulv eller bare får lagt designgulvet hen over deres eksisterende beton- eller cementgulv.

Man kan dog ikke bare lægge gulvet overalt. Der er trods alt krav til undergulvet. Undergulvet skal have en vis styrke – helt bestemt 1,5 MPa, som er det, der svarer sig til klasse C inden for erhverv.

Undergulvet skal derudover også være nedtørret til en såkaldt 85% RF-grad. Dette som en generel vejledning.

Derudover skal det nye designgulv naturligvis etableres på en grundig rengjort overflade. Dette skal ses i lyset af, hvor godt gulvet skal se ud.

Når gulvet lægges, er det ved brug af microcement, som også egner sig perfekt, hvis man ønsker at gøre gulvet mere dekorativt. Der kan f.eks. bruges farverige korn i blandingen, hvilket sikrer, at man kan lave mønstre eller opnå en ønsket farvesammensætning.

Fordi microcement er så fleksibelt et materiale, kan du faktisk også vælge at få lagt det mange andre steder i huset. Det kan f.eks. være på trapper, væg, loft eller lignende. Der findes tilmed en godkendt microcement til vådrum, hvormed det man skabes flotte detaljer, da man ofte har meget sten og fliser her.

Det giver dig perfekte muligheder for at samle de enkelte rum og skabe nogle fantastiske overgange med holdbare materialer. Derfor er designgulvet – og microcement – kommet for at blive.