Guide: Vedligeholdelse af dit tøj

Går du op i god kvalitet når du er på udkig efter nyt tøj til garderoben? Det er en investering i holdbarhed og bæredygtighed. Når du har fundet et stykke tøj du er rigtig glad for handler det om at få så meget som muligt ud af det og undgå slitage. Har du styr på hvordan du skal behandle stoffet?

Vask og pleje af tøj
Generelt set er det en god idé at undgå at vaske dit tøj for meget. Det forlænger tøjets levetid. En god måde at undgå for meget vask, hvis tøjet bare har behov for at luftes lidt, uden at være beskidt, så hæng det udenfor til luftning. Hvis tøjet har brug for at vaskes, er håndvask en god idé. Hvis du anvender vaskemaskine, kan du blandt andet vaske på maks 30 grader, bruge EU miljømærket vaskemiddel, undgå skyllemiddel og tørretumbler, samt anvende en vaskepose til delikate materialer.

Delikate materialer
To af de stoffer der skal behandles med ekstra opmærksomhed og skånsomhed er silke og uld. Ved silke anbefales det at lufte tøjet i stedet for vask. Når det er nødvendigt at vaske tøjet, skal det ske i koldt vand og i en vaskepose. Derved skåner du materialet.

Uld, som har selvrensende egenskaber, behøver du ikke at vaske lige så ofte som andre materialer. Når det skal vaskes, skal uld behandles meget skånsomt. Vask tøjet i hånden eller brug koldt vand i et uldprogram ved maskinvask. Her er det også en god idé at bruge vaskemiddel lavet til uld. Hvis du kan slippe afsted med det, er det bedst at hænge uld ud til luftning.

Vælg kvalitetsprodukter
Når du er ude og lede efter nyt tøj, er det vigtigt at have kvalitet i fokus. Derved slipper du for at skifte tøjet ud lige med det samme. Hos Skall Studio er kvalitet i højsædet. Her anvendes der kvalitetsmaterialer og tøjet er produceret med en bæredygtig tankegang.