Sådan sparer du penge på dit tøjbudget!

Vores garderobe er på mange måder et spejl af vores personlighed. Derfor vælger de fleste af os at prioritere vores garderobe. Men det er ikke altid, at intentionerne kan forenes med budgettet. Så hvordan får man egentlig de bedste deals på tøj eller sparer penge på sin garderobe, så man stadig kan være chic på budget?

Gå i genbrugsbutikker

En af de billigste måder at forny sin garderobe på – uden at få en hilsen fra sin bankrådgiver – er ved at gå i genbrugsbutikker og købe tøj. Her kan du også finde noget unikt, som ingen andre har. Samtidig er du også med til at skåne miljøet, når du handler i en genbrugsbutik. Og du kan desuden glæde sig over, at tøjet har haft et liv før dig.

Ulempen ved genbrugsbutikker er dog, at de ikke nødvendigvis har præcis den vare eller størrelse, du skal bruge. Så det er med at tænke kreativt, hvis du vælger genbrugsbutikken.

Kvalitet frem for kvantitet

En god måde at spare penge er ved at købe tøj af god kvalitet, så du ikke behøver skifte ud hele tiden. Der findes mange skønne danske brands, der har lækre designervarer, der ikke ruinerer dig.

Sørg for at købe basistekstiler som pæne bukser, frakker og skjorter i et klassisk og tidløst design og af god kvalitet. Så er din garderoben sikret de næste mange år, og du sparer penge de næste sæsoner.

Byt med dine veninder

Hvis du synes, indholdet i din garderobe er gået hen og blevet lidt kedeligt, hvorfor så ikke lege byttedag med dine veninder? Aftal at mødes hjemme ved en af jer, hvor I alle medbringer det tøj, I ikke bruger mere og byt med hinanden. På den måde kan du komme hjem med en helt ny garderobe, uden det har kostet dig så meget som en rød reje.

Benyt dig af januarudsalg, Black Friday og andre udsalg

Du kan med fordel forsøge at være på forkant med dit tøjforbrug og derefter benytte dig af butikkernes udsalgsperioder. Det kan måske virke en anelse underligt at shoppe efter sandaler i november måned eller købe en ny uldfrakke midt på sommeren.

Men ofte kan du være heldig at få nogle virkelig gode tilbud på produkter, der er lidt off season. Og du vil glæde dig over et par sandaler købt til udsalgspris på Black Friday, når de første forårssolstråler rammer i maj.