Sådan skal du behandle dit denimtøj

Sådan skal du behandle dit denimtøj

Denim er et blåt bomuldsstof, som er enormt slidstærkt og som aldrig rigtig går af mode! Hvis man ikke ved, hvad man skal have på en dag, så kan man altid tage et par denimbukser på! De er nemlig som LBD (little black dress) en klassiker, vi aldrig bliver trætte af!

Men hvordan skal man egentlig behandle sit denimtøj, hvis man ønsker, at det holder så længe som muligt?

Dræb bakterier uden vand og sæbe

Hvis man virkelig elsker sit denimtøj, så skal man vaske det så lidt, man kan. Det lyder ikke super lækkert, men fat mod: Du kan stadig dræbe bakterierne!

Det eneste du skal gøre for at dræbe bakterierne, er at lægge dit denim-item i en pose og putte denne i fryseren. Lad posen blive her natten over og tag den så ud morgenen efter. Det kan være en god idé at hænge tøjet ud næste dag. Derefter er dit denimtøj som nyt – rent og bakteriefrit!

OBS: Vær opmærksom på ikke at tørre dit denimtøj i solen – det kan give mærker!

Få god duft uden vand og sæbe

Hvis du ønsker at vaske dit denimtøj, fordi det lugter, så kommer her endnu et trick! I stedet for at kyle dem i vaskemaskinen, hvor de bliver tæsket rundt, så hæng dem udenfor en hel dag – igen i skyggen, naturligvis!

Hvis du derimod får en plet på tøjet, er det nok i mange tilfælde nødvendigt at fjerne det med vand og sæbe. Men prøv at begrænse det til, at du bare tørrer med en klud lige der, hvor pletten er.

Køb denim i god kvalitet

Det er naturligvis også vigtigt at påpege, at kvaliteten på denimtøj varierer. Levetiden på dit denimtøj vil altid afhænge af materialets kvalitet. Dette gælder måske særligt for denimbukser, da disse slides mere end fx en jakke, når man går.

Hvis du leder efter denim i god kvalitet, kan du fx læse anmeldelser eller spørge en ven, om han eller hun kender et godt mærke.

Husk at et par gode denimjeans er værd at investere i. Det er som sagt en item, man altid kan tage på!