Skønne cashmere kjoler til den kolde tid

Når vinteren for alvor viser tænder, så skal vi danskere tænke os om. Det er nemlig ikke til at hoppe i de vanlige kjoler og lette bluser, når der er sne og kulde på programmet.

Cashmere er et naturligt og luksuriøst materiale, som gør det let at holde varmen i vintertiden. Her kan du derfor læse mere om cashmere, og hvorfor du skal investere i lækre kjoler i cashmere.

Hvad er cashmere?

Cashmere er en særlig fiber, der stammer fra cashmere geden. Gedens uld er helt unikt og er både finere end den klassiske fåreuld og mere isolerende en yakoksens uld.

Oveni er materialet både glat som silke og stærkere end mohair. Der er derfor mange naturlige fordele ved at anvende cashmere gedens uld til produktion af tøj.

Cashmere er et meget åndbart, let og blødt materiale, der kan holde i mange år, hvis du passer rigtigt på det.

Hvorfor er cashmere så lækkert?

Størstedelen af verdens cashmere produktion foregår i Mongoliet i Kina, hvor cashmere geden lever naturligt. Det er dog ikke al uld fra geden, der kan betegnes som cashmere.

Fibrene må maksimalt have en tykkelse på 19 mikrometer, for ellers er der ikke tale om cashmere. Disse fibre kommer fra gedens underuld, der giver ekstra isolation i Himalayabjergenes minusgrader.

Hvis du køber en kjole i cashmere, så er du rigtig godt beskyttet mod vinterens kulde. Uldens mange gode egenskaber vil holde dig varm og tør, og materialet er blødt og lækkert mod huden.

Hvis du har problemer med andre typer uld og får allergiske reaktioner, så er cashmere heldigvis hypoallergenisk. Der er derfor mindre risiko for en generende reaktion, hvis du vælger den hypeallergeniske cashmere fremfor andre uldtyper.

Sådan vedligeholder du din cashmere kjole

Hvis du er blevet fristet af cashmereuldens mange gode egenskaber, så skal du også vedligeholde din lækre kjole korrekt. Der er mange myter om, at materialet er svært at rense, men det er og bliver kun en myte.

Faktisk kan du vaske din cashmere kjole på 30 grader på uldprogram i vaskemaskinen uden problemer. Vaskemaskinen er nemlig bedre til at sørge for, at al sæbe er skyllet ud af materialet, og centrifugeringen hjælper med at slynge ekstra vand ud af kjolen.

Det gode ved uld er dog, at du ikke behøver vaske det, hver gang du har haft det på. De naturlige fibre kan luftes udendørs og blive som nye, hvis der ikke er pletter på din kjole.