Jeg vil skilles

skilsmisse

Selvom man kunne ønske det, går livet ikke altid, som man regner med. Man træffer nogle beslutninger, man skal leve med resten af sine dage, men andre, selvom det kan være svært, kan man godt ændre på.

Hvis du er blevet gift, og du siden du blev det, har følt, at det er gået mere og mere ned af bakke, kan det godt være, du har overvejet at gå igennem en skilsmisse. Det er en svær og kæmpe beslutning og tage, men man behøver heldigvis ikke stå alene med den.

Hvis du har brug for nogle svar på nogle af de spørgsmål, du har stillet dig selv de sidste mange år, kan du roligt læse med videre her.

Har du tænkt det ordentligt igennem?

Svære beslutninger skal tages med omtanke. Nogle mennesker har en tendens til at bedømme situationer ud fra momentære begivenheder og glemmer måske nogle gange at se tingene udefra. Det kan være du og din partner lige har haft et skænderi, og du simpelthen bare er rasende på dem.

I sådan en situation er den god idé ikke at tage livsændrende beslutninger. Tag hellere en pause og tænk tingene ordentligt igennem, sådan du træffer en god og velfunderet beslutning. Det kan også være i den tid, hvor du tænker det igennem, at der kommer nogle problemstillinger op, der har domineret dit forhold.

Hvis du gerne vil prøve, kan man gennem samtale tit få bundet nogle af de knuder op, selvom de er gamle og seje. Ellers kan man også få hjælp af en parterapeut.

skænderi

Husk at være retfærdigt

Hvis du beslutter dig for at stoppe dit ægteskab, er det vigtigt ikke at gøre det til en krig. Især ikke hvis du har børn. At være skilsmissebørn er svært nok i forvejen, så sørg for, at du gør dit ypperste for, at det går mindst ud over dem.

Når det kommer til skilsmisser er det svært. Man ejer mange af ting sammen. Det kan være I sidder i et lån til huset eller til bilen sammen. Sørg for at være retfærdig over for din partner. Bare fordi du gerne vil skilles, er det stadig en person, du har haft en meget lang og tæt relation til.

God kommunikation

I forlængelse af at du skal være retfærdig overfor din partner, er det vigtigt, at I holder god kommunikation indtil skilsmissen. Der er mange ting, der skal gå op rent juridisk, og det gør det meget nemmere for din partner og dig, hvis I snakker ordentligt til hinanden.

For at sørge for du altid kommunikerer godt, kan du prøve at forestille dig, din partner siger de ting til dig som du siger til dem. Forestil dig hvordan du vil have det. På den måde kan du være sikker på du aldrig vil sige noget, som du ikke selv kunne tåle at høre.