Sådan deles boet ved skilsmisse

Når et par beslutter at gå hver til sit og ægteskabet dermed slutter, så opstår der en masse spørgsmål der skal findes svar på. Hvem beholder hvad? Hvad gør man med eventuel gæld? Og hvad med børnene? Det kan være svært at blive enige og det kan være nødvendigt, at begge parter allierer sig med en advokat, så fordelingen kan ske på en ordentlig og retfærdig måde.

Bodeling og gæld

Når man har været gift i mange år, så har man i mange tilfælde opbygget en formue eller en gæld sammen. Eller begge dele for den sags skyld. Det skal nu splittes op i to, på den mest retfærdige måde. Det er ikke nødvendigvis fair at opdele alt 50/50, da der kan være forskellige faktorer der gør, at gælden er optaget af den ene part. Det kan være utroligt kompliceret at finde rundt i, så man kan få brug for hjælp.

Det er her at en skilsmisseadvokat kommer ind i billedet. De ved hvad loven siger og har via deres erfaring, alle de nødvendige kompetencer, som processen kræver. Ved at alliere sig med advokater, sikrer man sig at man ikke bliver snydt, eller ender med at være den der står tilbage med ingenting og en stor gæld oveni.
Advokaterne kan i nogle tilfælde også fungere som mæglere og være med til at løse op for konflikten.

Sådan finder du en skilsmisseadvokat

Hvis i ikke kan blive enige bodeling, økonomi eller samvær med børnene, så bør i hyre en skilsmisseadvokat. Den letteste måde at finde en advokat på, er ved klikke sig ind på Google og foretage en søgning. Man kan enten søge på ”skilsmisseadvokat nær mig” eller ”skilsmisseadvokat + navnet på din by” og så vil der komme en oversigt frem, over alle skilsmisseadvokater i din by eller i dit nærområde.

Det kan være svært at vide hvilken advokat man skal vælge, så det kan også være en god idé at forhøre sig i sit netværk. Der er med stor sandsynlighed nogen der ente har, eller kender en god advokat de kan anbefale, om kan bistå dig ift. skilsmisse økonomi, bodelingen og hvordan I aftaler samværet med børnene, hvis der er sådanne involveret. Fordelen ved at benytte sit netværk er, at man kan få oprigtig anbefaling.

Når du har fundet et par mulige advokater, så kontakt dem hver især og få dem til at give dig et tilbud. Normalt har de en fast pris, men i nogle tilfælde kan der forskellige faktorer, der har indvirkning på prisen. Når du har fået et par forskellige tilbud, så kan du foretage dit endelig valg ud fra de kriterier der er vigtige for dig. Det kan f.eks. være prisen eller advokatens erfaringsniveau. Hvad der er vigtigt for dig, ved kun du.