Find den efterskole der passer bedst til dit barn: 3 linjer der giver oplevelser for livet

For mange unge mennesker er et år på efterskole en uforglemmelig tid, som de kan se tilbage på mange år frem. Efterskoleåret giver nogle stærke venskaber, læring og oplevelser, der styrker børnene både fagligt såvel som personligt. Der findes mange efterskoler landet over der tilbyder forskellige fag og -kursusprofiler, så som forældre og barn kan der godt være meget at finde rundt i. Derfor kommer der her inspiration til tre retninger som dit barn kan vælge mange steder på efterskolerne landet over.

Efterskoler til de sportsglade

Uanset om dit barn dyrker en sportsgren på højt niveau eller er sportsglad i bredere forstand, så er en sportsefterskole nok noget der ville falde i deres interesse. Landet over findes der gode efterskoler som profilerer sig som værende sportsefterskoler, hvor de unge har rig mulighed for at dyrke deres fortrukne sportsgren i gode omgivelser, samtidigt med at de færdiggør deres skole.

Et sted med ro og fordybelse

Mange unge mennesker bruger året på efterskolen til at udvikle sig personligt, og arbejde med nogle, i livet som ungt menneskes, mere eksistentielle spørgsmål. Flere og flere efterskoler har profiler med valgfag som handler om samtale, fællesskab og spiritualitet. Måske kunne en Kristen efterskole eller efterskoler der generelt har en profil som sætter spiritualitet og eksistentialisme på skoleskemaet være noget for en ung person som du kender?

Musik og spilleglæde

Unge musikere kan få utroligt meget glæde af at spille sammen med andre ligesindede, der har musikken som deres passion. Koncerter, erfaring og undervisning kan alt sammen bidrage til at udvikle den unge musikers talent og være springbrættet til større musikalske oplevelser. Rigtig mange efterskoler i landet tilbyder linjer hvor musikken er i fokus, og hvor de unge kan prøve kræfter med både de praktiske og teoretiske sider af musikken.