Gode råd til dig, der er gravid

Man skal tage stilling til mange ting, når man er gravid – fordi nu skal man ikke længere kun passe på sig selv. Man har et lille voksende foster i maven, som man også skal tage sig godt af. Vi har derfor her samlet nogle gode råd til dig, der er gravid, så du kan komme godt igennem din graviditet.

Hold dig fra kemiske stoffer

Småbørn og fostre er generelt meget følsomme – men især over for kemiske stoffer. Det kan faktisk selv i små mængder være skadeligt for dit ufødte barn. Du bør derfor sætte dig godt ind i dine produkter og udelukkende benytte dig af produkter, som indeholder kemiske stoffer – som minimum imens du er gravid og ammer. Det kan være en stor hjælp for dig at gå efter produkter med Svane eller Blomsten, da de er fremstillet under hensyntagen til miljø og sundhed – men vær her også opmærksom på at undgå de produkter, som indeholder parfume og parabener.

Spis varieret

Bare fordi du er gravid og skal spise for to, betyder det ikke, at du bare kan spise lige det, du har lyst til. Du bør stadig huske på at spise sundt og varieret under din graviditet. De vitaminer og kemiske stoffer, du optager fra maden, påvirker nemlig dit barns sundhed. Du bør derfor altid huske på at spise fødevarer, der indeholder gode vitaminer, mineraler og energi. Din mad går nemlig først og fremmest til dit barn, så det er meget vigtigt, at maden indeholder godt med kvaliteter til jer begge.

Kom af med morgenkvalmen

Morgenkvalmen er for mange den værste del ved graviditeten. Den opstår omkring 8. uge og begynder at aftage efter 12. uge og forsvinder ofte helt efter 16. uge. Morgenkvalmen opstår på grund af et fald i dit blodsukker, som kan ske efter en lang nat uden mad – og så spiller graviditetshormonerne selvfølgelig også en rolle. Du skal derfor sørge for at holde dit blodsukker stabilt i løbet af dagen, variere din kost med sunde vitaminer og mineraler og generelt holde godt øje med, hvordan din krop reagerer på forskellige fødevarer – så kan du bedst lave ændringer i forhold til, hvad din krop bedst kan lide.

Nyd din graviditet

Der er mange ting, du skal tage stilling til under din graviditet, bl.a. sundhed, kost, motion, kemikalier og meget mere. De tanker kan hurtigt føre til stress. Det er derfor meget vigtigt, at du også husker at koble af og nyde din graviditet og bare mærke det liv, der vokser inden i din mave. Hvis du generelt er den urolige type, kan det også være en god idé at booke tid til flere graviditetsscanninger igennem din graviditet, så du altid kan vide dig sikker på, at din baby vokser som han/hun skal. Det kan f.eks. være en misdannelsesscanning eller endda en 3D/4D-scanning, hvis du gerne vil have nogle gode billeder samtidig.