Hvad har din nye hund brug for?

Det er en spændende tid, når du skal have en ny hund. Men midt i forventningens glæde kan du glemme, at en hund har brug for mere end godbidder og gåture. Bliv klogere i denne oversigt.

Hundetegn

Noget af det vigtigste er, at din hund får et hundetegn. Det er nemlig lovpligtigt, at hunden bærer hundetegn fra de er 4 måneder gamle. Hundetegnet skal have dit navn og adresse, men det er også en god idé at tilføje telefonnummer. På den måde kan du hurtigt og nemt kontaktes, hvis din hund løber hjemmefra eller bliver væk under en rejse.

Legetøj

Alle unge hunde har brug for at blive stimuleret. Derfor er det en rigtig god idé at have legetøj, som hunden kan have det sjovt med. Hvis du ikke har legetøj parat, risikerer du, at hunden i stedet kan begynde at bide og kradse i puder eller stoleben. Gode eksempler på legetøj kunne være trækketorv, bolde og tyggetøj. Om du køber legetøj med eller uden piv er op til dig – din hund er som regel ligeglad. Så hvis du foretrækker et mere stille hjem, kan du sagtens købe den lydløse version.

Hundekurv

Din hund har også brug for et sted at sove. Mange lader deres hunde sove i sofaen eller sengen, men da hunde – og især hvalpe – ikke altid er renlige, er det en god idé at give dem deres kurv at sove i. Du kan med fordel tilføje et tæppe i kurven, som hunden kan lægge på. Det gør det nemmere at vaske, så sovemiljøet forbliver rent.

Negleklipper og børste

Mange nye hundeejere glemmer, at hunde har negle som ofte skal klippes. Faktisk er det en god idé at gøre det hver uge, når hunden er hvalp, så den vænner sig til saksen. Og husk godbidderne, så den forbinder klipperiet med noget positivt.