Skab hyggelige stunder med de mindste

Elsker du at se på, når børnene leger sammen? Måske er storebror god til at lege med sine små søskende, eller også er den lille en, der er god til at underholde sig selv. Som forældre er det skønt at se, og det er også nogle gange sjovt selv at blive en del af legen, uanset om den mest handler om at sidde stille og pludre lidt med.

Der er mange måder, du kan engagere den mindste i leg på. Det kan være, I har indrettet et område i børneværelset, så der er plads til leg, eller også kan I bedre lide at tage det med ind i stuen. Det kan for eksempel handle om at have et tæppe til leg lagt, så det er rart for barnet at sidde eller ligge på gulvet, og forskellige typer af sanselegetøj kan både fungere som underholdning og til at udvikle dit barn rent motorisk. Køb hos BR her.

Gør børneværelset til en oase

Et børneværelse er ethvert barns paradis. Det er formentlig her, der står en seng og diverse skuffer med legetøj og andre ting, barnet godt kan lide. Det er med at stimulere barnet, så der er forskellige måder, I kan indrette det på. Til de mindste børn har det måske ikke så stor betydning, hvordan tingene står, men for de lidt ældre er det rart, hvis de selv kan komme til at nå legetøjsbilerne eller bamserne. På den måde kan du måske endda gå ind på værelset lige midt i en god leg, der er startet helt af sig selv.

Hvis du indretter med barnets motorik for øje, gør du formentlig den lille en tjeneste. Det er en rigtig god idé at stimulere de forskellige sanser med for eksempel trædesten eller gåvogne, så de kan få gang i de forskellige egenskaber, de tilegner sig, som de bliver ældre.