Hold den perfekte tøseaften

Drink

Findes der noget bedre end at samle en flok veninder til en sjov aften med drinks, lækker mad og masser af grin? Hvis det er lang tid siden, at kalenderen har budt på sådan en aften for dig, kan det være, at det er på tide at gøre noget ved. Måske er du usikker på, hvordan du griber sagen an. Det kan være, at du aldrig selv har prøvet at stå for sådan en aften, eller at det er lang tid siden. I så fald er denne guide for dig. Så læs videre og bliv klogere på, hvad du skal huske, så du kan få skabt de perfekte rammer for en rigtig hyggelig aften.

Drinks er et must

Intet slår den rette tone an som en lækker velkomstdrink, der står klar, når dine veninder ankommer. Der er et hav af muligheder, og i virkeligheden er valget af drink blot et spørgsmål om personlig præference. Måske synes du, det er festligt, hvis drinken er farverig? Eller måske har du en forkærlighed for noget syrligt? Eller sødt? Alt er muligt, og det bliver kun sjovere af, at du leger med det. Hvis du gerne vil have alkohol i dine drinks, kunne dansk vodka være et godt bud. Vodka har en diskret og delikat smag, der passer til de fleste drinks – og de fleste smagsløg.

Delemad er hyggelig mad

Delemad er super trendy – og så er det hyggeligt! Konceptet er, at du glemmer alt om den tunge treretters menu, vi kender alt for godt fra familiefester. I stedet dækkes bordet op af små, indbydende retter, der kan deles og kombineres på kryds og tværs. Dine veninder skal bare lange til sig, som det passer dem. Måltidet bliver mere uformelt, og der opstår en behagelig dynamik ved bordet. Hver ret behøver ikke at være prangende og kan sagtens være købt i Brugsen. Brug smukke, farverige skåle, pynt op med en buket blomster, og dit bord vil ligne en million.

Underholdning – skal/skal ikke?

Så er der spørgsmålet om underholdning. Her må du lade din egen mavefornemmelse guide dig. Du kender dine veninder bedst. Måske er jeres hjemmeaften blot optakt til en vild tur i byen – men det kan også være, at I hellere vil snakke hele aftenen væk eller sætte en god film på. En mulighed kunne også være at tænke i mere alternativ underholdning. Hvad med at få en håndlæser ud for at give jer alle en læsning? Eller finde nogle lokale musikere, der kan give en stemningsfuld intimkoncert? Mulighederne er endeløse, og det er kun fantasien, der sætter grænser.

Gør dig selv en tjeneste …

De fleste, der har prøvet at have gæster på besøg, ved, at der kommer en kedelig regning, når gæsterne er taget hjem: Oprydningen. Gør dig selv den tjeneste at tage den løbende. Det vil typisk kræve, at du aktivt prioriterer at nå at stille brugte glas i opvaskeren og feje krummer op fra gulvet. Men du vil takke dig selv bagefter. Måske skulle du endda overveje diskret at vise dine veninder denne artikel. Så kan det være, at de vil kvittere for det flotte arrangement ved at tage oprydningen sammen med dig.