Sådan passer du bedst på dit hår

De fleste har en stor ømhed overfor deres hår. Om det så helt konkret sidder i nerverne, eller om man er bange for at miste det, er ikke til at sige. Håret er evigt forbundet med ens følelsesliv og sundhed, og derfor kan man også opleve mange forskellige typer og teksturer i sit hår, selvom man ikke nødvendigvis gør noget for det. Uanset om dit hår er tykt, tyndt, slidt eller farvet, så kræver det pleje, og hvordan får du nogle gode tips til nedenfor.

Vælg de rette produkter til din hårtype og farve

At passe på sit hår handler i høj grad om at bruge de rette produkter. Er du naturligt blond, skal du lede efter en shampoo til blond hår, men har du derimod farvet dit hår blond, skal du vælge en shampoo til farvet hår. Nu hvor vi er ved hårvask, er det altid en god idé at begrænse ens antal hårvaske i løbet af en uge. Dette afhænger dog af, hvilken tykkelse dit hår har, da fint hår lettere bliver beskidt og derfor kræver flere vaske. Desuden afhænger det også af hvilke typer produkter, du ellers bruger i dit hår. Hvis du bruger skrappe produkter såsom hårlak eller mousse, bliver håret også hurtigere beskidt, men dette kan du holde nede ved at skylle håret igennem uden shampoo og balsam.

Skru op for klipningen og ned for stylingen

Dette kommer nok ikke som en overraskelse, men hvis du ønsker sundt hår, som både er sundt og synes sådan, er det med at besøge din frisør noget oftere. Det bedste, du kan gøre for dit hår, er at klippe det. Det kan lyde brutalt, men der menes kun, at man skal ofre de slidte spidser. Endnu bedre er det, hvis du kan begrænse brugen af elastikker og andet hårpynt, der knækker håret samt styling med varme redskaber.