Sådan holder du styr på håret i corona-tiden

Det er måske ikke det mest presserende problem i hele verden, men ikke desto mindre bliver dine hårproblemer næppe mindre som dagene går. Frisørerne er lukket ned, så hvad skal man gøre?

Det giver vores lokale frisør i Kolding dig gode bud på her.

Hvis dit korte hår vokser frit og lystigt

Det kan være fristende at begynde at klippe sit eget hår, hvis man synes, at det vokser lidt vildt. Men det kan bestemt også være farligt at klippe sig selv! Der skal ikke meget til, før man klipper skævt eller måske får tyndet mere ud i den ene side end i den anden. Måske man også forsøger at råde mere og mere bod på de små fejl der spiller sig ind, og til sidst får man klippet håret for højt, så det ser farligt ud. Det er nemlig let at lave fejl så frisuren kan være med til at give hovedet en sjov form, man nok næppe en form du synes er sjov.

Så i stedet for at klippe dig selv, så kør den sydeuropæiske stil, hvor du bruger pomade eller en stiv voks, som kan rette de strittende hår ind og give et flot glat look.

Er det korte hår allerede blevet lidt længere, kan dette også give dig et flot og velsoigneret look, men sørg for at håret ikke ligger som trykt op af din hovedbund, så det ligner det slasker. Kom i stedet lidt vand på fingrene og rod lidt i håret, så det får noget tekstur og måske ligefrem lidt krøl.

Pas på pandehåret

Det kan faktisk godt lade sig gøre at klippe sit eget pandehår, hvis du trænger til at skifte lidt stil i denne corona-tid.

Man vær opmærksom på, at det kan være sværere at klippe sit pandehår kort, altså klippet til lige over øjenbrynene. Klip det i stedet ned til dine kindben, så det har lidt længde.

Når du klipper, skal du blot inddele pandehåret og tage lidt ad gangen, så du kan holde styr på det løbende. Vær opmærksom på, at dit pandehår skal være tørt når du klipper det. Det skyldes, at hvis du klipper dit pandehår, mens det er vådt, så bliver det endnu kortere, når det tørrer. Derfor giver det sig selv, at resultatet ikke er som du havde regnet med.

Hvis det lange hår er blevet kedeligt at se på

Synes du, at det lange hår dag efter dag bare hænger der og ligner sig selv, og det er gået hen og blevet kedeligt at se på? Så fortvivl ikke.

Du behøver ikke klippe det selv – hvilket vi i øvrigt fraråder! Brug i stedet for lejligheden til at få redt dit hår godt igennem og eksperimenter så med lidt fletninger.

Du kan let finde masser af inspiration til fletninger på Pinterest eller Instagram, og med masser af muligheder for at flette garnet, kan der gå lang tid før du igen synes det bliver kedeligt.