Ved du hvad der er i din shampoo?

Tænker du over hvad der er i din shampoo? Det er nemlig langt fra alle der gør.
Din shampoo indeholder en lang række ingredienser som de fleste af os end ikke kan udtale.

Desuden står det også med meget småt, og hvem gider egentlig gå op i et produkt der er så normalt og bliver brugt så meget som shampoo?

Men netop fordi du sikkert bruger det ofte, så bør du gå op i hvad der er i.

Har du sart hud?

Shampoo er som sådan selvfølgelig ikke farlig, det er trods alt et produkt der er lavet til at vi som mennesker kan tåle det.

Men vi er alle forskellige og nogle har mere tendens til tør hovedbund end andre.
Hovedbunden er mindst lige så sensitiv som huden på resten af din krop, og behandles den forkert så kan du opleve både kløe og sår, skæl eller en utrolig fedtet hårbund.

Hårbunden har sine egne naturlige olier der beskytter huden og plejer dit hår samt styrker væksten, og hvis vi ikke behandler den forsigtigt, så reagerer den selvfølgelig.

Er sulfater farlige?

Sulfater er noget af det der bliver tilsat shampoo for at få det til at skumme, men også for at rense-effekten skal blive bedre til at fjerne snavs osv.
Sulfater i sig selv er ikke farlige, men nogle af dem kan godt være alt for skrappe til din hovedbund.

Det der sker hvis sulfaterne i din shampoo er for stærk, er at det også fjerner de gode og naturlige olier fra din egen hovedbund, og dermed fjerner den naturlige beskyttelse, hvilket også er det der giver alle generne.

En løsning hvis du altså oplever tør eller irriteret hovedbund kan f.eks. være at købe shampoo uden sulfat.

Husk at skylle din shampoo ud

Der er mange gode råd om hvordan og hvor ofte man skal vaske sit hår, men der er faktisk mange der glemmer at nævne hvor vigtigt det er at få skyllet din shampoo eller balsam grundigt ud.

Selvom du har valgt et plejende og nærende produkt, så er noget af det der kan skade dit hår mest, hvis der sidder sæberester i som får lov at tørre ud.

Derudover er det bedste du kan gøre for dit hår at lade det lufttørre hvis du har tiden til det. Du må nemlig helst ikke børste i det, eller gå ud i kulden før det er helt tørt.