Den perfekte form for teambuilding

Flere og flere arbejdspladser er i løbet af de seneste par år begyndt at benytte sig af teambuilding, når medarbejderne skal lære at arbejde sammen med hinanden på kryds og tværs. I de nedenstående afsnit vil du blive klogere på, hvorfor teambuilding kan være godt redskab at anvende i forbindelse med styrke sammenholdet og evnen til at samarbejde på arbejdspladsen.

Hvad omfatter teambuilding?

Begrebet, teambuilding, kan dække over mange forskellige aktiviteter. Der er dog den fællesnævner, at det handler om, at de involverede parter skal klare en opgave – eller på anden vis – arbejde sammen om et fælles mål.

Det kunne eksempelvis være at løse et fiktivt mordmysterie. Fiktive mordmysterier er i høj grad noget, der kan bruges til at styrke fællesskabet og sammenholdet, fordi de involverede parter får lov til at samarbejde på helt ny og anderledes måde. Der findes forskellige former for mordmysterier, hvorfor der helt sikkert findes et mysterium, der passer til din arbejdsplads.

Det handler om at lære

Et mordmysterium er en kombination af underholdning og samarbejde. Det betyder, at man som deltager umiddelbart ikke overvejer, at det handler om at samarbejde for at løse mysteriet. Den underholdende del overskygger det faktum, hvorfor det er en god måde at sammenflette disse ting på.

Oplevelser og minder

Udover at disse former for mordmysterier – og teambuilding generelt – har en masse positive egenskaber, så er det også en oplevelse i sig selv. Hvis du eksempelvis var afsted med din arbejdsplads, er det ofte arbejdspladsen, der danner rammerne for jeres fællesskab.

Disse rammer kan blive erstattet af nye rammer, hvorfor I får en oplevelse sammen og derfor har noget at mindes, når I vender tilbage på arbejdspladsen. Det er altså en aktivitet, der ikke bare handler om nuet, men som kan skabe oplevelser og minder, som I kan vende tilbage til med et smil på læben.