Fest efter behov, ikke efter forventning

Når man tænker på ordet fest, er der rigtig mange associationer, der springer frem i hovedet på os. For nogle vil det være høj musik og øl i lange baner, for andre et godt glas vin og en kultiveret snak i køkkenet. Fester er nemlig lige så individuelle som de gæster, der er med til dem. Derfor er det vigtigt, at vi selv finder ud af, hvad det egentlig er, vi har behov for, og ikke hvad der forventes af os.

Hvis vi tager udgangspunkt i den store fest med hundredvis af unge mennesker, så kunne man fristes til at tro, at forventningen var, at man drak sig rigtig fuld, og mistede kontrollen helt. Det er det dog langtfra. Om du er ung eller gammel, så forstår andre mennesker faktisk godt vores ønsker og respekterer dem som regel. Så hvis du ikke har behovet for at drikke dig fuld eller behovet for at te dig helt vild og tosset, så skal du simpelthen bare lade være. Tag afsted, og nyd menneskerne, og nyd samværet med dine venner i stedet. Det kan man nemlig sagtens.

Hvis du er typen, der elsker balloner, flag og konfetti i lange baner, og du føler det er et must til en fest, så slå dig løs på all4party.dk, og køb alt det, hjertet begærer. Det er nemlig også et sted, hvor du skal tænke på behov frem for forventninger.

Hvis du er teenager, og du derfor ikke helt er voksen, og du ikke helt er barn, kan det virke barnligt at have balloner og flag overalt. Men du skal tænke på, hvad dit behov som vært er. Hvis du elsker alle disse festartikler, så slå dig løs, og brug dem i stedet for at være bange for andres forventninger.

Festen handler ikke kun om gæsterne

Selvfølgelig holder man en fest, for at gæsterne skal nyde at være der, men man holder altså også festen, så man selv nyder det. Derfor skal vi som folkefærd være bedre til at vide, hvad vores behov er, og vi skal ikke bare ”følge med strømmen” og indfri de forventninger, vi tror alle andre har. Disse forventninger er nemlig for det meste bare noget, som vi tror, at alle andre mennesker går rundt med. Hvor de i realiteten bare er, er et tåbeligt glansbillede.

Så derfor er rådet til dig: Lad være med at være så bange for, hvad du tror andre forventer, og sæt i stedet pris på det, du selv har det godt med.