Hvordan kan man blive statist i film?

Mange har en drøm om at blive statist i en film. Det kan skyldes, at de finder det sjovt, mens andre drømmer om, at det fører mere med sig. Uanset hvad der ligger til grund for ønsket, er der dog flere muligheder for at sikre sig en statistrolle i en film.

Tilmeld dig hos et castingbureau

Du får de bedste forudsætninger for at få en statistrolle, ved at tilmelde dig et castingbureau. Når du først er blevet tilknyttet et castingbureau, vil du nemlig få adgang til deres forskellige statistroller, som du herefter kan gå til audition til.

Det er dog vigtigt at understrege, at du ikke er garanteret at få roller, blot fordi du er tilknyttet et bureau. Du vil nemlig ikke være den eneste statist, der er tilknyttet det pågældende bureau. Derfor vil der være flere om buddet, når der åbnes op for en statistrolle.

Ikke desto mindre øger du dog dine chancer for at lande en statistrolle, hvis du er tilknyttet et castingbureau.

Brug en castingplatform på nettet

Det ville naturligvis være rart, hvis man kunne finde en fast opskrift på sådan bliver du statist. Faktum er dog, at en sådan opskrift ikke findes. Derfor er man nødt til at prøve sig frem, og det kan man bl.a. gøre ved at oprette sig på en castingplatform.

Her er der tale om en platform på nettet, som du kan tilmelde dig. På denne platform kan bureauer og produktionsselskaber lave stillingsopslag, hvor de søger statister. De af rollerne, som du finder tiltalende, kan du vælge at sende en ansøgning til.

Er du meget opsat på at sikre dig en rolle som statist, skal du naturligvis blot ansøge om og gå til audition på så mange roller som muligt.

Overvej først om det tiltaler dig

Inden du når det til det punkt, hvor du begynder at sende ansøgning og gå til auditions, skal du dog overveje, om det er noget for dig. F.eks. er det vigtigt, at du er opmærksom på, at det at være statist, ikke er det samme som at være skuespiller.

Når man er statist, er det som regel mindre roller, der ikke har den store betydning for filmen, man får. Det kan dog være en måde at lære mere om, hvordan jobbet som skuespiller foregår, hvis man ønsker at skabe sig en karriere som skuespiller på sigt.

Vær opmærksom på lønnen

Det er også vigtigt, at du overvejer økonomien i det. Det er nemlig meget sjældent, at man får en god løn for at være statist. Faktisk er der mange tilfælde, hvor man slet ikke får løn for det, hvor det i stedet forventes, at man gør det for erfaringens skyld.

Havde du håbet på, at det kunne blive en måde, hvorpå du kunne tjene lidt ekstra penge på, bør du tage det op til genovervejelse. Det er nemlig kun i meget få tilfælde, at man kan få en god løn for at være statist. I mange tilfælde er betalingen desuden en form for gavekort.