Er en ny eller brugt bil det rette valg for dig?

Når du har brug for en bil, er det første spørgsmål, der melder dig: Skal jeg investere i en ny eller en brugt bil? Der er selvfølgelig mange faktorer i spil, når du skal svare på dette spørgsmål, især din økonomi og dine behov. Vi tager i denne artikel stilling til disse to faktorer og giver vores bud på, hvad den bedste løsning er for dig.

Dit behov

Først og fremmest skal du tage stilling til dine behov. Hvor mange kilometer regner du med at køre om dagen? Skal den bruges til at pendle eller blot bruges af og til? Hvis du skal pendle, er det generelt en god idé at vælge en ny bil. Nye biler kan køre længere på literen, så du får en bedre brændstoføkonomi – og så er du også bedre sikret i forhold til pludselige nedbrud, da nye biler kan køre i lang tid, før dele bliver slidt og bilen skal repareres. Hvis du derimod kun skal bruge en bil til ture af og til, kan du sagtens investere i en brugt til. Det kan være en meget billigere løsning på den korte bane.

Du skal dog også lige tænke over, hvor lang tid, du har tænkt dig at beholde bilen. Hvis du har tænkt dig at beholde bilen i under 3 år, bør du købe en brugt bil. Værditabet på en ny bil er nemlig en del større end på en brugt bil. Du kan derfor regne med at miste mindre, når du sælger en brugt bil end en ny bil i forhold til din oprindelige investering. Hvis du dog har tænkt dig at beholde bilen i over 3 år, er det en god idé at vælge en ny bil, da en brugt bil her kan blive en del dyrere i vedligeholdelsesomkostninger på den lange bane.

Din økonomi

Du skal også kigge på, hvordan din økonomi ser ud. Har du råd til at købe en ny bil? Det er langt fra de fleste, der ønsker at skulle ud og tage et billån og betale et stort beløb hver måned i flere år for at betale bilen af, og så er det heller ikke alle, der har til udbetalingen på en ny bil – især ikke en større og dyrere bil. I disse tilfælde er det oftest en god idé at investere i en billigere brugt bil frem for en ny bil. Man kan her oftest undgå at tage et lån og skal kun tænke på det beløb, man skal af med for selve bilen. Man skal dog lige være opmærksom på, at der kan komme uforudsete udgifter til reparationer, og det kan blive en dyr fornøjelse på et senere tidspunkt.

Hvis man dog har pengene til at investere i en ny bil, er det oftest det bedste valg, da du her får en bil med fabriksgaranti. Du skal derfor ikke ud at betale for de ting, der går i stykker i de første år. Du kan også med en ny bil få en lukrativ serviceaftale til et lavt månedligt beløb, så du heller ikke skal tænke på udgifter til bl.a. service, skift af dæk, vejhjælp og meget mere. Du kan også sørge for at bilen bliver vedligeholdt ordentligt fra start – og du kender hele bilens historie. Det er ikke altid en dyrere løsning at købe en ny bil, da mange uforudsete reparationer på en brugt bil faktisk kan betyde, at den faktisk bliver dyrere i sidste ende.

Hvis du er klar til at købe en bil – uanset om der er tale om en ny eller brugt bil – bør du tage et smut forbi Aunsbjerg i enten Kolding, Horsens eller Aarhus. De har et udvalg af fabriksnye biler af mærkerne Suzuki og Mazda samt et stort udvalg af billige brugte biler.