Ferie for hele familien

Det kan være lidt af et projekt, når den helt rigtige familieferie skal planlægges. Der er mange ønsker og behov at tage hensyn til – og det kan ærlig talt være lidt svært at overskue. Derfor har vi samlet et par af de punkter, du skal overveje, så både store og små kommer hjem med rygsækken fuld af gode oplevelser.

Destination og transporttid

Første overvejelse handler ofte om, hvor langt væk I skal rejse. Alt efter, hvad du og din familie drømmer om kan det selvfølgelig være forskelligt. Men der ligger masser af skønne destinationer i Europa med fantastiske muligheder for en god familieferie.

En ofte overset destination til sommerferien er eksempelvis Østrig, der også ligger i køreafstand, hvis I gerne vil undgå at flyve.

Indkvartering

Som familie er det rarest at have styr på overnatningsmulighederne hjemmefra. Det virker fint for unge mennesker med en rygsæk at tage dagene en efter en, men som familie kræver det lidt mere af ham eller hende, som skal planlægge ferien.

Der findes mange hyggelige overnatningsmuligheder på de europæiske feriedestinationer. Hoteller, vandrehjem, ferielejligheder eller campingpladser. Her er det helt op til jer, hvad I drømmer om.

Der findes også steder, hvor fællesskabet betyder meget, og hvor man efter en hel dag med sjove aktiviteter kan mødes med andre danske gæster om aftenen. Børnene vil helt sikkert også elske at møde nye legekammerater. De gæster man møder, har måske været med på samme tur i løbet af dagen, så man kan dele sjove oplevelser derfra. Eller måske har de været på en anden tur, der kan anbefales.

Hvad skal I lave?

Når I er kommet frem til den dejlige feriedestination og har tjekket ind på hotellet, fået nøglerne til ferielejligheden eller slået teltet op, melder der sig et nyt spørgsmål. For hvad skal I så få dagene til at gå med?

Her vil vi gerne udfordre den klassiske dase-ferie med pool og strand en smule. For kunne det ikke være noget for dig og familien med en række aktiviteter, der både er sjove og lidt udfordrende? Det giver jer rig mulighed for at opleve nye ting sammen.

På egen hånd eller med guide

Hvis du og din familie er klar på idéen med en masse spændende aktiviteter i løbet af sommerferien, anbefaler vi at finde en rejsearrangør med erfarne guides. Uanset om I skal på tur til en klatrepark, rafte ned ad en flod eller køre på mountainbikes over små bjergtoppe, er det vigtigt med sikkerhed. Det kan en erfaren guide lige netop sørge for.

Samtidig vil en god guide give oplevelsen et ekstra lag. De kender til skjulte perler på en rute. De ved, hvorfra udsigten er bedst. Og de kan spotte de små tegn på træthed hos jer deltagere, så aktiviteten lige bliver taget et niveau ned, så alle stadig kan være med – og ikke mindst have det sjovt.

Alle skal være med

Det vigtigste på en god familieferie er at få oplevelser sammen. Derfor er det vigtigt, at du og familien vælger en rejse med aktiviteter for alle.