3 gode råd til at sove godt om natten

Det er vigtigt for dit overskud og energi i løbet af dagen, at du får sovet godt om natten. Her kan du finde nogle gode bud på, hvor du kan sætte ind, hvis du er en af dem, som vender og drejer dig, når det er blevet sengetid.

Tænk over mad og drikke

Inden sengetid kan det mængder af koffein og sukker være med til at holde dig vågen. Derfor kan du umiddelbart her sætte ind, hvis det gælder for dig. Der er nogle, som kan få lidt hjælp at hente ved at kigge på supplementer til en varieret kost som fx kosttilskud med magnesium osv. Du kan læse om magnesium kosttilskud her.

En seng med god komfort

Vi bruger en stor del af døgnet på at sove. Derfor er din seng en væsentlig faktor, når det handler om at sove godt. Det kan gøre underværker for din søvn, hvis du vælger at investere i en ny seng, som passer til din krop og dine behov. Der er mange flotte designs, så du også får en, der passer ind i dit hjem. Nogle senge har funktioner, du kan tilvælge som fx elevation og opbevaring.

Afslap din krop og dine øjne

For nogle er det om aftenen, at der står mange tanker klar til at blive vendt og drejet. Inden du lægger dig til at sove, kan du måske have brug for at rense ud i tankerne om arbejdsdagen, der venter, den kommende skole/hjem-samtale for dit barn og meget andet, der hører til dagligdagen. Det kan du fx gøre ved mindfulness.

Er du en af dem, som godt kan lide at ligge med din smartphone, inden du falder i søvn? Hovedet kan måske godt bruge en pause fra skærmen. Derfor kan du prøve at lægge din telefon væk, så dine øjne kan slappe af.