Bliv klogere på rectusdiastase

Har du hørt om rectusdiastase før? Som gravid er det måske noget, der er blevet nævnt for dig, men i den lange strøm af informationer, der følger med under en graviditet, er det måske noget af det, der er forsvundet lidt i alt det andet for dig. Til gengæld vil du vide det, hvis det er noget, du bliver ramt af. Rectusdiastase kaldes også delte mavemuskler.

Maven er bygget således op, at vi har en række muskler, der ligger i maven. Heriblandt rectus abdominis, som er de lige mavemuskler og det, man nogle gange kan se som en sixpack. Den linje, der går ned gennem mavemusklerne, og som man på nogle godt kan se, kan blive udsat for et enormt tryk indefra, når baby er på vej, og det er her, den risikerer at blive så tyndslidt i bindevævet, at den kan dele sig i to – og det er noget, man er nødt til at genoptræne efter. Læs mere om rectus diastase her.

Forstå konceptet og bliv tryg ved det

Det er vigtigt at huske på, at selvom rectusdiastase kan genere en hel del, så er det i udgangspunktet ikke noget, der er decideret farligt. Det er vigtigt, at man ikke bliver bange for bevægelse, men at man godt tør lave de øvelser, man har fået tilpasset til sig. Grundlæggende har man så mange stabiliserende muskler og strukturer i maveområdet, at man sagtens kan lave en masse øvelser, uden man laver yderligere skade.

Synes du, det er svært at tilpasse et træningsforløb ind i efterfødselsperioden, hvor du måske er på barsel og har baby på fuld tid? Her kan det for mange virke gavnligt, at man kan lave forløbet online, så du helt fleksibelt selv kan afsætte og planlægge tiden, du vil bruge på træningen. Det gør måske, at det kan blive lidt nemmere at overskue.