Veganske deodoranter

Er en deodorant vegansk betyder det, at den er lavet 100% uden animalske ingredienser. Mange deodoranter indeholder for eksempel glycerin, som kan udvindes fra både dyr og planter. Finder man en vegansk deodorant er glycerinen selvfølgelig udvundet af planter. Man tænker ikke lige over det, før man rent faktisk leder efter det, men det kan faktisk godt være ret så svært at finde veganske deodoranter.

Vil du gerne være mere dyrevenlig, så er du nok på jagt efter veganske skønhedsprodukter. Deodorant er noget de fleste mennesker bruger hver dag, så det kan faktisk gøre en ret stor forskel at bruge veganske varianter. Det kan dog være ret svært at finde veganske deodoranter. Der er rigtig mange deodoranter, der er lavet veganske, ved at vælge at udvinde ingredienserne fra planter i stedet for dyr – det er bare ikke dem alle, der er markeret med det. Blandt andet brandet Soapwalla laver veganske deodoranter, som også er økologiske og aluminiums fri. Som en ekstra bonus er deres produkter unisex, så de er ikke lavet med essentielle olier, der appellerer mest til mænd eller kvinder. Du kan blandt andet købe Soapwalla på svarestudio.dk.

Det kan godt være rigtig svært at vide, om deodoranter er veganske, hvis de ikke er markeret med en vegansk certificering. Vil du derfor være helt sikker på, at din deodorant er vegansk, kan du blandt andet kigge efter Solsikkemærket fra The Vegan Society. Solsikkemærket markerer, at produktet er lavet 100% uden animalske produkter og ikke er testet på dyr.

Et ekstra plus ved at købe veganske deodoranter er, at de fleste af dem er aluminiumsfrie. Dette er en rigtig god ting, da deodoranter, der indeholder aluminiumsklorid, går ind og lukker for svedproduktionen. Disse deodoranter kan derfor tilstoppe hudens porer. Aluminium er ikke som sådan farligt i deodorant, men det er bedst, at kroppen ikke optager for meget. Derfor kan det være rigtig godt at fravælge deodoranter med aluminium generelt – også hvis man ikke vil have en vegansk deodorant.