Psykoterapi tilbydes både til børn, unge og voksne

Psykoterapi tilbydes både til børn, unge og voksne

I dag findes der mange grunde og argumenter for hvorfor man burde at gå til psykolog eller overveje psykoterapi. Hvis du har mistet en vigtig person som var dig meget nær, eller har oplevet en voldsom begivenhed, kan det have været med til at udløse et behov, hvor du som klient har brug for at tale med en professionel psykolog.

Hvis ikke disse hændelser bliver bearbejdet over tid, kan de vokse og bliver et forstyrrende psykologisk problem gennem hele dit liv og du vil fortryde at du ikke fik professionel hjælp. Hele essensen og forudsætningen med hjælp fra en psykolog, er at skulle gøre en forskel for dig som klient og du mærke en forskel og en forbedring.

Som psykolog er det vigtigt at stille at spørgsmål som får klienten til at tænke og bearbejde sine følelser. Efterfølgende skal psykologen være lyttende og nærværende overfor klienten og prøve at sætte sig i klientens sted.

Individuel terapi som vil blive tilpasset dine behov og forventninger

De forskellige psykologer vil som udgangspunkt sætter sig ind i de behov og forventer du har som klient ved en psykolog, som kaldes for individuel terapi indenfor psykologiens verden. Det vil være psykologen som vil udarbejde en plan for hvordan den individuel terapi skal forløbet og i hvor lang tid. Dette vil psykologen udarbejde efter første individuelle samtale, hvor psykologen har mulighed for at kunne danne et overblik over sin klient.

Parterapi for både par og skilsmisser

I parforhold kan følelserne køre højt og skænderier kan forekomme. Et parforhold kan køre fast og man kan ramme en mur og konflikter kan følelses uendelige. Ofte er begge parter i et parforhold opmærksomme på at der udfordringer, men har svært ved at finde en løsning og har svært ved at komme videre, så man føler at man sidder fast i et mørkt hul. Nogle par vælger det svære den ubarmhjertige løsning og går fra hinanden, uden man giver parforholdet en sidste chance og søger professionel hjælp.

Heldigvis er der mange parforhold som søger professionel hjælp gennem parterapi. Parterapi hos en psykolog kan oftest være en god løsning, da man får en 3. part til at se på problemerne og komme med deres bud på hvordan man kan løse dem.

For at man opnår en succesfuld parterapi forløb, er det vigtigt at man tillid fra både par til psykolog og omvendt. Her er det vigtigt at psykologen får opbygget tillid mellem sig selv og parforholdet, så nogle af de handlingsforslag bliver anvendt af parret. En parterapeut vil ofte starte med en indledende samtale om hvilke problemer parret opleve og hvordan konflikterne opstår. Her vil parterapeuten danne sig et overblik over parret og deres problemer og konflikter, og vil derved kunne opstille forskellige handlingsforslag som kan være til at hjælpe parret sikret videre i deres par forhold. En parterapeut vil i denne sammenhæng anvende forskellige teknikker, som skræddersyes i forhold til de givende konflikter og problemer parret skulle været løbet ind i.