Står du overfor en identitetskrise?

Dette indhold er sponsoreret.

Det kan være, at du går rundt og har lidt svært ved at kende dig selv. Du kan ikke rigtig finde ud af, hvem du er, hvad du står for, og hvordan andre kigger på dig. Hvis du går rundt og har det sådan af og til, kan det være, at du skal prøve terapi københavn. Der er nemlig en sandsynlighed for, at du oplever en identitetskrise, hvis du har nogle af disse følelser. Det kan være frustrerende at gennemgå, og derfor kan du hente hjælp hos en psykotarapeut. Du kan her læse lidt mere om, hvad en identitetskrise er.

Hvad er en identitetskrise?

En identitetskrise medfører, at man kan have svært ved at kende sig selv, at mærke sig selv, og at man ikke er den, som man gerne vil være. Hvilket kan være en meget ubehagelig følelse. Man har måske oplevelsen af, at man er ikke er den, som man gik og troede, man var. Hvis man oplever en identitetskrise, kan man føle sig overvældet af ting, som sker i livet.  

Hvorfor får man den?

Man kan få en identitetskrise i forbindelse med mange forskellige ting. Oftest sker det dog i forbindelse med forandringer i ens liv. Det kan for eksempel være ved en skilsmisse, en fyring, det at blive forældre, at gå på pension eller en start på studie eller job. Alle disse omstændigheder er ting, som på sin vis indikerer en ny start. Det er lige nøjagtig i den forbindelse, at man kan blive konfronteret med noget, som gør, at man får et andet syn på sig selv. Det er det andet syn, som er med til at udløse krisen. Hvis du i forbindelse med en ny start oplever manglende livsglæde, uro og frustrationer, har du nok en identitetskrise. I så fald er det en god ide at søge hjælp hos en psykoterapuet.

Få hjælp hos en professionel

En psykoteraupet kan hjælpe dig igennem din identiteskrise. I mange tilfælde er der faktisk ikke nogen grund til, at du skal opleve det. Det handler om, at du tror, at du har mistet dig selv, men det har du faktisk slet ikke. Du har bare glemt, hvad der gør dig til dig. Der er slet intet galt med dig. Det kan en psykoterapuet hjælpe dig med at finde ud af ,og hjælpe dig tilbage til dig selv. 

En identitetskrise kan faktisk være med til at styrke dig, hvis du kan vende oplevelsen til noget positivt, ved at bruge processen til at blive en bedre udgave af dig selv. Man bliver nemlig stærkere af at komme gennem de udfordringer, man møder på vejen.