Banebrydende kørestol giver mulighed for at leve et aktivt liv

Der kan være mange grunde til, at man ender i kørestol. Det kan være på grund af en sygdom, en skade eller andet der gør, at man har brug for et egentligt hjælpemiddel i hverdagen. Nogle vil skulle bruge et par timer om dagen i kørestol, når det lige passer, og for andre er kørestolen det eneste redskab, som gør det muligt at blive transporteret rundt i hverdagen. Ligegyldigt hvilken grund og hvor mange timer, der bruges i kørestolen, er det vigtigt, at man stadig har mulighed for at opretholde en aktiv livsstil. Bare fordi man sidder i kørestol, så behøves man ikke holde sig selv tilbage, da der heldigvis er mange gode kørestole på markedet i dag. Ens livskvalitet bliver forhøjet, hvis det er muligt at køre igennem alt slags terræn.

Off-road kørestol

For dem, der gerne vil kunne køre rundt i alt slags vind, vejr og terræn, er det muligt at anskaffe en off-road kørestol. En off-road kørestol er fantastisk, da den kan holde til vanskeligt terræn og gør kørslen meget mere komfortabel for brugeren. Kørestolsbrugeren har derfor mulighed for at leve et aktivt liv, og dermed ikke gå på kompromis med sin livskvalitet. Kørestolen er tilmed sammenklappelig, så den nemt kan transporteres rundt. Det er ikke kun en udendørs kørestol, den kan også bruges indendørs, den er dog bygget på en måde, så den kan holde til lidt af hvert. Off-road kørestolen er lavet af kulfiber og store hjul foran, så den er sikker at køre i. Det gælder både i terræn som sand, ujævne skovbunde, mudder, sne og slud – så ujævnt underlag og dårligt vejr ikke er en faktor, der kan holde en tilbage. 

Hvordan er den banebrydende? 

Kørestolen er banebrydende i den forstand, at det giver kørestolsbrugeren mulighed for at genvinde en del af personens tidligere aktive liv. Nu er det i hvert fald ikke dårligt terræn og ustabilt vejr, som kan holde kørestolsbrugeren tilbage. Derudover er det endelig muligt at tage en tur i skoven, uden at skulle være bange for, at kørestolen vælter eller sidder fast. Kørestolen kan sammenlignes med en forhjulstrukken bil, som er kendt for fordelen ved at have god kontakt til vejen. En forhjulstrukken bil er også ekstra stabil i dårligt vejr, hvor den kan køre sikkert i regnvejr og på glatte veje. Off-road kørestolen fås i tre forskellige varianter, som er:

  • Mekanisk model K2 med kraftige dæk (off-road) og drivremme
  • Mekanisk model (som K2) GT3 med glatte ‘city-dæk’, drivremme og ekstra meget udstyr 
  • Elektrisk model GTE med joystick, ‘hub-motorer’ i hjulenes nav og batteri under sædet. 

Der er altså forskellige varianter alt efter brugerens behov og livsstil.