En hjælpende hånd i hverdagen til gavn for både dig og miljøet

Plantebaseret mad

For nogle kan det lyde mærkeligt, men der findes mange trends og tendenser, når det kommer til madkultur og det, vi spiser. To af de helt store tendenser, vi i stadig stigende grad ser i dag, er såkaldte måltidskasser og en mere plantebaseret og vegansk livsstil. Måltidskasserne fungerer som en hjælpende hånd i en travl hverdag, og omtanken og det stigende fokus på klima og miljø får flere og flere til at skære ned på brugen af animalske produkter.

Mange vælger måltidskasser, så hverdagen bliver lettere

I dag har stadig flere og flere danskere travlt i hverdagen, og det hænger blandt andet sammen med, at vi har travlt på arbejdet, gerne vil klare de huslige pligter, være nærværende og til stede over for vores børn, dyrke motion og opretholde en frisk og sund krop samt holde sociale relationer ved lige.

Med mange ting på tallerkenen er der nogle andre ting, som man i stedet må skrue mere ned for, og her vælger flere og flere danskere at få hjælp til madlavningen i form af såkaldte måltidskasser. Måltidskasser er meget populære i dag, og udbuddet er både stort og varieret. Se her et eksempel på en af de populære, veganske måltidskasser.

Med måltidskasser slipper du for at lave madplan, de daglige indkøbsture, madlavning i ulvetimen og de evige spekulationer over, hvad du skal servere til aftensmad. Med en måltidskasse får du nemlig leveret alt, du skal bruge, lige til døren, og så kan du hos flere udbydere endda samtidig selv få indflydelse på, hvad den skal indeholde.

Veganske måltidskasser er populære: omtanke for miljø og dyrevelfærd

Imens mange danskere vælger at få hjælp til aftensmaden med måltidskasser, så vælger flere og flere danskere også en vegansk eller mere plantebaseret livsstil til. Et stadigt stigende antal danskere vælger nemlig at skære ned på brugen af animalske produkter til fordel for plantebaserede alternativer og kødfrie dage. Stadig flere danskere vælger også at overgå til en fuldstændig vegansk eller vegetarisk livsstil.

Motivationen bag disse valg forbindes ofte med omtanke for miljøet, dyrevelfærd og lysten til at minimere indtaget af kød og animalske produkter med sundhedsmæssige fordele for øje. Nogle danskere kan slet ikke sætte sig ind i et sådant valg, mens andre danskere er åbne for idéen, men ikke ved, hvordan de skal gribe projektet an, eller hvordan man rent praktisk kan bruge de plantebaserede alternativer.

Særligt sidstnævnte gruppe vælger at benytte sig af muligheden for en måltidskasse, der også er vegansk. På den måde kan man så at sige slå to fluer med et smæk – og både få hjælp til at klare aftensmaden på en nem måde, men også prøve den veganske og mere plantebaserede livsstil af.

Design selv din måltidskasse

Mange danskere er særligt glade for de måltidskasser, hvor man selv har indflydelse på, hvad man skal spise. Nogle måltidskasseudbydere tilbyder et udvalg af retter og måltider, som du kan vælge at sammensætte i din ugentlige måltidskasse, mens andre udbydere af måltidskasser tilbyder, at du kan fravælge eller tilvælge ingredienser og fødevarer, som du enten ikke bryder dig om eller bryder dig særligt godt om.