Flere kvinder end mænd husker det årlige tandeftersyn

Tandlæge Randers

Hvis man gerne vil sikre, at man holder sine tænder rene og sunde, er det vigtigt, at man ikke dropper det årlige eftersyn ved sin tandlæge. Til trods for dette, er der faktisk rigtig mange, der gør netop det.

Det er nemlig ikke videre populært blandt danskerne at gå til tandlæge, hvilket der kan være mange årsager til. Det er dog et faktum, at det er mindre populært blandt mænd, end det er blandt kvinder.

Flere danske kvinder kommer nemlig afsted til et eftersyn hos tandlægen hvert år, viser tal fra Danmarks Statistik. Det vidner derfor klart og tydeligt om, at kvinder generelt er bedre til at komme afsted til tandlæge, end mænd kan bryste sig af at være.

For mange kvinder handler det om udseendet

En stor del af grunden til, at der er mange kvinder, der f.eks. vælger at lægge vejen forbi deres tandlæge Randers hvert år er, at de går meget op i deres udseende – og deres tænder er naturligvis en del af dette.

Det er ikke ensbetydende med, at det er den eneste grund til, at det forholder sig på denne måde, men for rigtig mange kvinder er det dog årsagen til det.

Hvad der reelt set lægger til grund for, at man tager til tandlæge hvert år, er dog heller ikke af den store betydning. Hvad der derimod har betydning er, at du sørger for at få udført et eftersyn, så du er sikker på, at dine tænder er i skønneste orden.

Mange mænd mener ikke, at det er nødvendigt

Desuden er der også rigtig mange mænd, der ikke mener, at det er nødvendigt at få tjekket deres tænder. De mener nemlig ikke, at der er nogen grund til at tage tandlæge, hvis de ikke har ondt i tænder eller tandkød.

Faktum er dog, at det er for sent, hvis man vælger at vente med at tage til tandlæge, indtil man har ondt i enten tænder eller tandkød. Sørger man for at komme afsted regelmæssigt, vil man kunne tage tingene i opløbet.

Derfor er det også vigtigt, at man ikke har dette syn på tingene, da det i værste fald kan medføre, at du er nødt til at få trukket tænder ud, som derefter skal erstattes med nye, hvilket bestemt ikke er billigt.

Et tandeftersyn er ikke dyrt

Langt de fleste har hørt skrækhistorier om, at det er dyrt at tage en tur til tandlæge. Faktum er dog, at det faktisk slet ikke er noget, der gør sig gældende i forhold til tandeftersyn, da det ikke koster det store.

Hvis du hidtil har holdt dig tilbage fra et årligt tandeftersyn, fordi du tror, at det er for dyrt, er der ingen grund til dette. Faktisk koster det sjældent mere end 3-400 kr., og for denne pris er der som regel også en tandrensning med.

Det betyder, at du bestemt ikke bør tro, at det er dyrt at få en tandlæge til at lave et årligt eftersyn af dine tænder.