Shoppingtur med veninderne: 3 forslag til destinationer

Shopping

Julen står for døren, og selvom det i første omgang betyder julemad, familiehygge og gaver, ja, så er ferien også en oplagt anledning til at tage veninderne under armen og tage et par dage ud af kalenderen til en kombineret tøse- og shoppingtur. Det er vel de færreste, der takker nej til to eller tre dage i en storby med massevis af butikker, du ikke finder i den gennemsnitlige, danske gågade eller på Strøget. I denne artikel får du tre anbefalinger til destinationer, I kan sætte kursen imod i juleferien, hvis I skal lufte kreditkortene og fylde shoppingposerne.

Hamborg – en undervurderet perle

Når snakken falder på Tyskland, tænker de fleste nok på Berlin. Den hippe hovedstad er da også et yndet mål for mange turister – både danskere og andre nationaliteter. Men nordpå, tættere på Danmark, ligger Hamborg, der på alle måder er en udflugt værd. Den tyske storby er en by med ambitioner om at blive en europæisk sværvægter, og det kan man mærke. De er ikke kun kendte for deres julemarkeder. Nej, de er også et mekka for shoppere, der gerne vil til udlandet, men ikke gider at flyve eller køre i dagevis for at nå frem. I kan nemlig bestille en VIP-bus, der kører jer til og fra Hamborg til en pris, hvor alle kan være med. Så kan I også gøre noget ud af turen og slippe for bøvl i lufthavnen.

London – ja, ingen liste uden London

Overskriften siger det hele. Man kan ikke lave en liste over shoppe-byer uden at nævne London. Den engelske hovedstad er bare et skridt eller to foran alle andre metropoler, og det er ikke for sjov, at millioner af turister hvert år lægger vejen forbi den enorme by og shopper butikkerne tomme for alle de gode tilbud. På trods af Brexit og frygten for toldbarrierer strømmer både europæere og turister fra andre lande til Themsen for at finde den nyeste mode, der giver Paris og Milano kamp til stregen. Er du på udkig efter en bargain og den helt særlige, unikke og populære stil, der kendetegner London og dens indbyggere, ja, så skal du et smut forbi de travle gader som fx Oxford Street og sidegaderne hertil.

Paris – god mad, vin og shopping i ét

Vi nævner lige kort den franske hovedstad, som også fortjener et skulderklap i denne artikel. Det er ikke kun Eiffeltårnet, der trækker folk til fra nær og fjern. Det er også den helt specielle stemning, Paris og de små, yndefulde gader, boulevards og avenues. Her kan du få timevis til at gå på de hyggelige gadecaféer, og ja, så er Paris jo heller ikke uvante, når det kommer til mode og shopping. Den eneste udfordring er nok, at du får svært ved at se det hele, selvom du måske har tre eller fire dage. Men besøges – det skal Paris. Så book en flybillet, og tag af sted på en forlænget weekend med de bedste veninder uden kærester og mænd. Kærlighedens By kan mere end det!